ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Με λαμπρότητα ο εορτασμός του Αγίου Μηνά στο Βελεστίνο

Με την δέουσα λαμπρότητα και την καθιερωμένη περιφορά της εικόνας του Αγίου Μηνά από καβαλάρηδες ξεκίνησαν σήμερα οι εορτασμοί στο Εξωκκλήσι των Αγίων Μηνά, Βίκτωρος και Βικεντίου στο Βελεστίνο
Με λαμπρότητα ο εορτασμός του Αγίου Μηνά στο Βελεστίνο
Κάθε χρόνο στις 11 Νοεμβρίου το Εξωκκλήσι γιορτάζει τον Μεγαλομάρτυρα Άγιο Μηνά τον Θαυματουργό (Αιγύπτιος), τον Άγιο Βίκτωρα (Ιταλός) τον Άγιο Βικέντιο (Ισπανός), την Αγία Στεφανίδα (Ιταλίδα) και τον Άγιο Θεόδωρο τον Στουδίτη (Έλληνας).

Σήμερα Tετάρτη (10/11), παραμονή της εορτής, ψάλλεται Πανηγυρικός Εσπερινός με προσέλευση του κόσμου από το Βελεστίνο, τον Δήμο αλλά και από διάφορα μέρη της Ελλάδας ενώ αναβάτες με άλογα πραγματοποιούν περιφορά της εικόνας του Αγίου Μηνά στην ιστορική πολη της Μαγνησίας.

Παρόντες, μεταξύ άλλων, στον σημερινό Εσπερινό και η υφυπουργός Παιδείας, Ζέττα Μακρή, ο Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου, Δημήτρης Νασίκας, η αντιδήμαρχος Λευκή Καρατζιώλη-Κουντούρη, ο αντιδήμαρχος Ιωάννης Κουβάτας και ο αναπληρωτής διοικητής στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας, Γιώργος Αποστολίνας.

Να σημειωθεί πως ο συμβολαιογράφος κ. Σταύρος Παπαγεωργίου είναι επιφορτισμένος από τριακονταετίας και πλέον με την καθαριότητα, τον καλωπισμό και την συντήρηση του Ιερού Εξωκκλησίου και του περιβάλλοντος χώρου.

Αύριο, Παρασκευή, ανήμερα της εορτής, θα τελεστεί πρωινή Θεία Λειτουργία και θα ακολουθήσει Αρτοκλασία. 

Δείτε το βίντεο

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες