ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος με τον Ν. Τσιλιμίγκα η Μαρία Τόπα

Στις κυριακάτικες εκλογές, η γνωστή ψυχολόγος και παρουσιάστρια θα είναι υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος στο Νομό Μαγνησίας με το συνδυασμό του Νίκου Τσιλιμίγκα
Υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος με τον Ν. Τσιλιμίγκα η Μαρία Τόπα

Αναλυτικά, το βιογραφικό της κ. Τόπα:

Γεννήθηκα 1975 και είμαι μόνιμη κάτοικος Βόλου. Το 1993 και μετά από πανελλήνιες εισαγωγικές εξετάσεις, γράφτηκα στο Τμήμα Ψυχολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής Α.Π.Θ. απ’ όπου και αποφοίτησα το 1998.

Παράλληλα με την ιδιότητα του ελεύθερου επαγγελματία ψυχολόγου είμαι επιστημονική συνεργάτιδα της Κλινικής Άνασσα και ιδρύτρια, επιστημονική και διοικητική υπεύθυνη του Κε.Συ.Σ.Ε (Κέντρο Συμβουλευτικής Στήριξης και Ενημέρωσης). Για αρκετά χρόνια ήμουν επιστημονική συνεργάτιδα στο Υπουργείο Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης – Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων, ως ψυχολόγος στο ΚΕΘΙ (Κέντρο Ερευνών για Θέματα Ισοτητας) & επιστημονικά υπεύθυνη έρευνας, Για λογαριασμό του Υπουργείου Εσωτερικών - ΓΓΙΦ έχω συγγράψει και επιμεληθεί μαζί με μια ομάδα επιστημόνων το τελευταίο σύγγραμμα "Οδηγός Συμβουλευτικής Γυναικών Θυμάτων Βίας"

Υπήρξα επιστημονική συνεργάτιδα και ψυχολόγος, στο Ορφανοτροφείο Βόλου, στην  Εταιρεία Έρευνας και Θεραπείας Συμπεριφοράς στην Αθήνα, παραδίδοντας μαθήματα σε μεταπτυχιακούς φοιτητές ψυχολογίας του φορέα πάνω σε θέματα "Γυναικείας Συμβουλευτικής" και στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας στο πρόγραμμα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου "Δράσεις Συμβουλευτικής και Επαγγελματικού Προσανατολισμού με την οπτική του φύλου" Μέτρο 4.1 Ενέργεια 4.1.1 και Πράξη 4.1.1β.

Ως ψυχολόγος εξειδικευμένη στη γυναικεία συμβουλευτική και τη συμβουλευτική ανέργων εργάστηκα στο Δ.Ο.Υ.Κ. Βόλου στο ΚΕΚ "Συνεργασία" στο πρόγραμμα "Τοπικές Πρωτοβουλίες" και στο ΔΟΚΠΥ Ν. Ιωνίας Μαγνησίας 

Μεγαλώνοντας με μητέρα Φιλόλογο, την Ελένη Γκοργκόλια που τη χαρακτήριζαν πάντα το πάθος και το μεράκι της για τη μάθηση και την εκπαίδευση στο χώρο του σχολείου και όντας μητέρα εγώ η ίδια δεν θα μπορούσα να απέχω από τον εκπαιδευτικό χώρο. Παράλληλα λοιπόν με τις υπόλοιπες επαγγελματικές δραστηριότητές μου συνεργάζομαι με σχολεία, παιδικούς σταθμούς και συλλόγους στην πόλη του Βόλου, αλλά και της περιφέρειας πάνω σε θέματα που αφορούν στον κλάδο της ψυχολογίας και της εκπαίδευσης.

Την τελευταία τετραετία το τοπικό τηλεοπτικό κανάλι Astra Tv μου έχει εμπιστευτεί την τηλεοπτική εκπομπή "Όλα για την υγεία" την οποία επιμελούμαι και παρουσιάζω. Συνεργάζομαι επίσης με την ηλεκτρονική εφημερίδα The Newspaper του δημοσιογράφου Δημήτρη Μαρέδη, έχοντας το ρόλο της παρουσιάστριας στο ένθετο The NewspaperTV.