ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Βιωματική δράση του 1ου Νηπιαγωγείου με αφορμή την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου

Βιωματική δράση του 1ου Νηπιαγωγείου με αφορμή την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου

Βιωματική δράση του 1ου Νηπιαγωγείου Φερών Βελεστίνου με αφορμή την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940!

Μια επέτειος, ένας θρύλος, μια μνήμη,  ένα χρέος….. 

Χρέος ως εκπαιδευτικοί  να βοηθήσουμε τους μαθητές μας να αγαπήσουν την πατρίδα, να κατανοήσουν  την ιστορία και τις θυσίες των προγόνων μας.

Για το λόγο αυτό, οι εκπαιδευτικοί, τα νήπια  –  προνήπια του σχολείου μας και  οι γονείς τους, την Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2022 συγκεντρωθήκαμε στο ηρώο της εκκλησίας του Αγίου Κωνσταντίνου Βελεστίνου για να γιορτάσουμε τη μεγάλη επέτειο του ΟΧΙ που αποτελεί έναν σημαντικό σταθμό της ιστορίας μας, η οποία είναι συνυφασμένη με τη θρησκεία μας. Ο εορτασμός αυτός ημέρα τιμής για όσους έπεσαν ηρωικά στον πόλεμο, αλλά, και ευγνωμοσύνης στην Μητέρα μας και Μητέρα Του Θεού, την Παναγία μας.

Στην εκκλησία  μας περίμεναν ο εφημέριος της εκκλησίας Πατήρ Αθανάσιος Συρταδιώτης και ο Πατήρ Γεώργιος Αλεξίου. Ο πατήρ Αθανάσιος αναφέρθηκε στη θυσία των ηρώων του 1940 και ο πατήρ Γεώργιος μοιράστηκε με τους μικρούς μας μαθητές την εμπειρία του από τον πόλεμο του 1940, όταν ήταν τότε μόλις 8 χρονών, σκορπώντας συγκίνηση σε μικρούς και μεγάλους.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες μας απήγγειλαν ποιήματα και τραγούδια αφιερωμένα στους ήρωες του 1940.

Ας μην ξεχνάμε το ένδοξο παρελθόν μας και ας φανούμε άξιοι απόγονοι των μεγάλων προγόνων μας και της λαμπρής ιστορίας μας.