ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η Ζ. Μακρή με το Ελληνικό Ινστιτούτο Μοτοσυκλέτας "Μοτοθέσις" για την οδική ασφάλεια

Η Ζ. Μακρή με το  Ελληνικό Ινστιτούτο Μοτοσυκλέτας "Μοτοθέσις" για την οδική ασφάλεια

 Η υφυπουργός Παιδείας, Ζέττα Μ. Μακρή, βρέθηκε στην παρουσίαση του προγράμματος  του Ελληνικού Ινστιτούτου Μοτοσυκλέτας «Μοτοθέσις» με τίτλο “Advice on Advanced Riding - E.Q.L.”, ένα πρόγραμμα που έχει πιστοποιηθεί με το Ευρωπαϊκό Σήμα Ποιότητας Εκπαίδευσης Μοτοσυκλέτας, μια κοινή πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Ένωσης Κατασκευαστών Μοτοσυκλέτας, της Διεθνούς Ομοσπονδίας Μοτοσυκλετισμού και του Γερμανικού Συμβουλίου Οδικής Ασφάλειας.

Η k. Μακρή αναφέρθηκε στην αξία όλων των πρωτοβουλιών που τοποθετούν στο επίκεντρό τους την ασφαλή οδήγηση, την σημασία του κατάλληλου εξοπλισμού και την σωστή κυκλοφοριακή αγωγή και ανέδειξε «…Τη διαδικασία που πρέπει να ξεκινά από τα πρώτα σχολικά χρόνια και να καλλιεργείται, συστηματικά και οργανωμένα, στο σχολικό περιβάλλον, με ηλικιακά διαβαθμισμένο παιδαγωγικό υλικό, μέσα από εγκεκριμένα εκπαιδευτικά προγράμματα και μέσα από τα εργαστήρια δεξιοτήτων και την ειδική ενότητα της οδικής ασφάλειας.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Μοτοσυκλετώντας … χαίρομαι» του Ελληνικού Ινστιτούτου Μοτοσυκλέτας «Μοτοθέσις», που έχει εγκριθεί από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής, προετοιμάζει μαθήτριες και μαθητές της Β΄ και  Γ΄ Γυμνασίου, της Α΄, Β’ και Γ΄ Λυκείου για την είσοδο στην τροχαία κυκλοφορία, την ασφαλή οδήγηση διτρόχων,  τη σημασία του να είναι κάποιος σωστός αναβάτης ή συνοδηγός και την υπεύθυνη συμπεριφορά των πεζών στους δρόμους.

Είναι μεγάλη η ικανοποίηση, που το εν λόγω πρόγραμμα βρίσκεται σε  εφαρμογή μια δεκαετία τώρα και προσφέρει εκπαίδευση και ενημέρωση στους νέους, οι οποίοι πρόκειται να αποκτήσουν τα προσεχή χρόνια άδεια ικανότητας οδήγησης.

Συγχαίρω τα μέλη του Ινστιτούτου για την δέσμευσή τους στα θέματα της βελτίωσης της οδηγικής συμπεριφοράς, για την εξαιρετική παρουσία τους στα σχολεία, για την διαρκή αναβάθμιση του εκπαιδευτικού τους προγράμματος και τις χρήσιμες εμπειρίες που δημιουργούν, ώστε να εξασφαλίσουν ότι η χρήση της μοτοσυκλέτας θα είναι ασφαλής για τους μελλοντικούς οδηγούς, συνοδηγούς και όλους τους χρήστες του οδικού περιβάλλοντος».