ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Συνάντηση Μαραβέγια - Μενδώνη για το έργο συντήρησης του τέμπλου στη Μονή Λαμπηδόνας  

Συνάντηση Μαραβέγια - Μενδώνη για  το έργο συντήρησης του τέμπλου στη Μονή Λαμπηδόνας   

Το έργο συντήρησης και αποκατάστασης του ξυλόγλυπτου τέμπλου και των φορητών εικόνων της Ιεράς Μονής Παναγίας Λαμπηδόνας, στη Λαμπινού Πηλίου, που αποτελεί ένα από τα ιστορικά μοναστήρια της Μαγνησίας, ήταν το αντικείμενο συνάντησης του βουλευτή Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνου Μαραβέγια με την υπουργό Πολιτισμού κ. Λίνα Μενδώνη, την Τετάρτη 26 Οκτωβρίου στο υπουργείο.

Όπως σημειώνεται, είχε προηγηθεί συνάντηση του βουλευτή με την κ. Μενδώνη, για το ίδιο θέμα, τον Ιανουάριο του 2022. Η υπουργός επαναβεβαίωσε ότι επίκειται η ένταξη του έργου σε πρόγραμμα χρηματοδότησης, καθώς η μελέτη έχει ήδη εγκριθεί. Το κόστος της παρέμβασης υπολογίζεται σε 120.000 ευρώ και, όπως διευκρίνισε η κ. Μενδώνη, αμέσως μόλις οριστικοποιηθεί το χρηματοδοτικό εργαλείο, θα προωθηθεί η διαδικασία της αυτεπιστασίας από την Εφορεία Αρχαιοτήτων, όπως γίνεται και σε άλλες περιπτώσεις, προκειμένου να προχωρήσουν χωρίς άλλη καθυστέρηση οι απαραίτητες εργασίες. Επίσης, τονίστηκε ότι, σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Μαγνησίας, εάν κριθεί απαραίτητο μπορούν να πραγματοποιηθούν εργασίες συντήρησης μικρής κλίμακας, μέχρι να ξεκινήσει το έργο.

Από την πλευρά του ο βουλευτής επανέλαβε τη δέσμευση ότι θα συνεργαστεί με το υπουργείο, ώστε στο πλαίσιο άσκησης των θεσμικών καθηκόντων του, να συμβάλει στην επίσπευση ολοκλήρωσης της αναγκαίας αυτής παρέμβασης για τη διάσωση του μοναδικής αξίας ξυλόγλυπτου τέμπλου και των φορητών εικόνων της Μονής.