ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Εντυπωσίασαν στον Δρόμο Αθανάτων και σε άλλους αγώνες οι δρομείς του ΣΔΥ Βόλου

Εντυπωσίασαν στον Δρόμο Αθανάτων και σε άλλους αγώνες οι δρομείς του ΣΔΥ Βόλου

Φανταστικό αγώνα έκαναν οι έξι δρομείς μέλη του ΣΔΥ Βόλου που έτρεξαν στον 8ο Δρόμο Αθανάτων 140 χιλιόμετρα Τρίπολη - Σπάρτη - Μυστράς - Καλαμάτα.

Εκτός της γενικότερης επιτυχίας, εξασφάλισαν το δικαίωμα συμμετοχής στο Σπάρταθλο, ή στην κλήρωση που γίνεται για το ποιοι θα λάβουν μέρος σε αυτό, εφόσον οι δηλώσεις που θα γίνουν θα είναι υπεράριθμες. Ο Χρήστος Παρασκευάς, δρομέας επίσης και της Νίκης Βόλου, αναδείχθηκε μεγάλος νικητής με 12 ώρες 12:52, έχοντας διαφορά 1 ώρα 48` από τον 2ο. Μεγάλη νικήτρια με 16:11:56 ήταν η Μάρθα Ξηροφώτου σε κοινό τερματισμό χέρι-χέρι με τη Μάτα Κλησάρη του ΣΜ Αργολίδας σε μια πολύ όμορφη στιγμή. Την 11η θέση με 15:45:21 πήρε ο Θωμάς Μαλιαχόβας, που είχε συνοδεία (support) τον προπονητή του Θανάση Κοντογιάννη. Ακολούθησαν ακόμη 3 δρομείς του ΣΔΥ Βόλου, μέλη και του Great. 20ος ήταν ο Κώστας Αγλαΐνης με 16:10:53. Στην 29η θέση με 16:48:32 ο Κώστας Τσουράπας. 34ος ο Μπάμπης Δοδοντζίδης (16:58:17). Οι συμμετοχές ήταν 121 και οι τερματισμοί 96.

Οι δρομείς του ΣΔΥ Βόλου έτρεξαν σε 5 ακόμη αγώνες το Σαββατοκύριακο, με τον Χρήστο Αγνουσιώτη να καταλαμβάνει τη 2η θέση στη γενική κατάταξη με χρόνο 5 ώρες 42:39 στα Λευκά Όρη της Κρήτης όπου έγινε το Σάββατο ο Sfakia Sky Marathon 43 χιλιομέτρων σε μια αρκετά δύσκολη, σκληρή και πετρώδη διαδρομή που όπως είπαν οι συμμετέχοντες θύμιζε τις εικόνες από τον... πλανήτη Άρη.

Την ίδια ημέρα διεξήχθη ο 7ος Νυχτερινός Δρόμος του Νερού Έδεσσας με τον Αμβρόσιο Δημητριάδη να βγαίνει 4ος στα 5 χιλιόμετρα και να είναι πρώτος στην ηλικιακή κατηγορία.

Σειρά πήρε την Κυριακή το Dionysos Kifissia Run "Τρέχουμε στα ίχνη του «θηρίου»". Μια διοργάνωση με έντονο το ιστορικό στίγμα, καθώς οι συμμετέχοντες διένυσαν μοναδικές διαδρομές, ακολουθώντας τα χνάρια του πρώτου ατμοκίνητου προαστιακού σιδηροδρόμου της Αθήνας. Με χρόνο 18:18 και διαφορά 31 δευτερολέπτων από τον 2ο δρομέα, ο Γιώργος Δαφνής αναδείχθηκε μεγάλος νικητής του αγώνα των 5 χιλιομέτρων.

Το αγωνιστικό ξεκίνημα είχε γίνει από την Πέμπτη 27 Οκτωβρίου. Στους πρόποδες του Βερμίου, μέσα σε ένα κατάφυτο δάσος από οξυές, δρυς, καστανιές, έγινε το 2ο Άρκτος Trail με επίκεντρο το Παραδοσιακό Χωριό Αρκοχώρι Νάουσας στα 580 μέτρα υψόμετρο, το οποίο έχει ενταχθεί στο Δίκτυο Αυθεντικών Χωριών. Ο αγώνας ήταν απόστασης 10 χιλιομέτρων με υψομετρική 552μ, και το παρόν έδωσαν από τον ΣΔΥ Βόλου οι Κωνσταντίνος Χαρντ 8ος με 1:00:11, Απόστολος Κουτσουμπές 9ος με 1:00:37, Ντίνος Πεταλωτής.

Οι συμμετοχές των μελών του ΣΔΥΒ συνεχίστηκαν και στο εξωτερικό με το 2ο Lefkara Country Run που έγινε στην Κύπρο το Σάββατο με αφετηρία από το δημοτικό στάδιο Λευκάρων. Οι δρομείς διέσχισαν τη γραφική κοινότητα, κατευθύνθηκαν στο φράγμα του Διπόταμου, σε μια διαδρομή 23,3 χιλιομέτρων με 75% χωματόδρομο, 25% άσφαλτο και 800 μέτρα θετική υψομετρική διαφορά. Κατηφόρες, ανηφόρες, συνεχόμενες εναλλαγές τοπίου, δέντρα, ρυάκια, η πανίδα και η χλωρίδα είναι τα στοιχεία που κρατούν σε εγρήγορση όλες τις αισθήσεις. Η Μάρω Μακροθανάση επανήλθε μετά από 5 μήνες στο ορεινό τρέξιμο, και τερματίζοντας σε 3 ώρες 11:39, έκανε μια καλή προπόνηση ενόψει του Μαραθωνίου Αθήνας.

Η γιορτή του 6ου Ημιμαραθωνίου Βόλου και του ΣΔΥ Βόλου για το Ορφανοτροφείο Βόλου

Η γιορτή του 6ου Ημιμαραθωνίου Βόλου θα πραγματοποιηθεί την επόμενη Δευτέρα 7 Νοεμβρίου ώρα 18.00 στο Αμφιθέατρο του Μεταξουργείου Βόλου (Αναπαύσεως με Καραμπατζάκη). Στην εκδήλωση θα αποδοθεί από τον Σύλλογο Δρομέων Υγείας Βόλου το ποσό των 1.500 ευρώ στο Ορφανοτροφείο Βόλου, από τις εισπράξεις του αγώνα. Θα τιμηθούν οι θεσμικοί φορείς που συνέβαλαν στην άρτια διοργάνωση και συνδιοργάνωση του μεγάλου αγώνα ο οποίος είναι ο μοναδικός με πιστοποιημένη διαδρομή από την WA / AIMS στη Μαγνησία. Θα γίνει επίσης παρουσίαση του 7ου Ημιμαραθωνίου Βόλου 2023 και θα ανακοινωθεί που θα δοθεί το ποσό από μέρος των εισπράξεων του αγώνα, όπως καθιέρωσε ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Βόλου να κάνει από το 2019, στη νέα του εποχή δίνοντας από τότε φιλανθρωπική διάσταση στον μεγαλύτερο αγώνα της πόλης. Κάθε μέλος του ΣΔΥ Βόλου, κάθε δρομέας που έτρεξε στον αγώνα, κάθε πολίτης της Μαγνησίας είναι προσκεκλημένος σε αυτή την τόσο σημαντική εκδήλωση που δικαιώνει τις προσπάθειες 365 ημερών που γίνονται κάθε χρόνο για την άρτια διεξαγωγή του Ημιμαραθωνίου Βόλου!

Συμβολικό τρέξιμο στην παραλία Βόλου για τη Δήμητρα Ιορδανίδου την Κυριακή 6 Νοεμβρίου

Μία λιτή εκδήλωση-τρέξιμο αφιερωμένο στη μνήμη της Δήμητρας Ιορδανίδου όπως έκανε και πέρυσι ο σύλλογος και θα κάνει κάθε χρόνο, θα γίνει την Κυριακή 6 Νοεμβρίου στις 10.30 το πρωί με εκκίνηση από την παραλία Βόλου από το Πανεπιστήμιο. Στις 2 Νοεμβρίου συμπληρώνεται ένας χρόνος που η τόσο αγαπημένη συναθλήτριά μας έφυγε από τη ζωή σε ένα άδικο ατύχημα. Η συμμετοχή είναι ελεύθερη, μπορεί να μετέχει όποιος θέλει και να τρέξει όση απόσταση επιθυμεί, έστω ένα χιλιόμετρο, καθώς αυτός ο αγώνας είναι ξεχωριστός.