ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η Ζ. Μακρή στο Β` Πανελλήνιο Συνέδριο Ευρωπαϊκού Δικαίου στον Βόλο

Η Ζ. Μακρή στο Β` Πανελλήνιο Συνέδριο Ευρωπαϊκού Δικαίου στον Βόλο

Oπως σημειώνεται στην σχετική ενημέρωση, η υφυπουργός Παιδείας, Ζέττα Μ. Μακρή, αποδέχτηκε την τιμητική πρόσκληση του προέδρου της Ελληνικής Ένωσης Ευρωπαϊκού Δικαίου και ομότιμου καθηγητή Νομικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Βασίλη Σκουρή και παραβρέθηκε στο Β’ Πανελλήνιο Συνέδριο Ευρωπαϊκού Δικαίου, που πραγματοποιήθηκε στον Βόλο, στο αμφιθέατρο Κορδάτου του παραλιακού συγκροτήματος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Όπως διαβάζουμε, η κ. Μακρή χαιρέτισε την έναρξη των εργασιών του συνεδρίου με θέμα "Η εξέλιξη του Δικαίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης και το Ελληνικό Δίκαιο", που διοργανώθηκε από την ΕΕΕΔ σε συνεργασία με τον Δικηγορικό Σύλλογο Βόλου και ήταν αφιερωμένο στη μνήμη του καθηγητή Πρόδρομου Δαγτόγλου.

Με την ιδιότητα της δικηγόρου Παρ` Αρείω Πάγω, η υφυπουργός Παιδείας μίλησε από το βήμα του συνεδρίου, καλωσόρισε τους συνέδρους και πέρασε τη σκυτάλη του υψηλού επιστημονικού διαλόγου στους έγκριτους καθηγητές, νομικούς, δικαστές και εισαγγελείς, που τίμησαν με την παρουσία τους και τις εισηγήσεις τους το συνέδριο.

Η κ. Μακρή τόνισε τη σημασία ανάληψης και φιλοξενίας του σημαντικού αυτού συνεδρίου στην πόλη του Βόλου και συνεχάρη τον γενικό γραμματέα της Ελληνικής Ένωσης Ευρωπαϊκού Δικαίου δρ Δημήτρη Τσιμπανούλη και τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου Χρήστο Στρατηγόπουλο για την ουσιαστική συμβολή τους.