ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στην Πυροσβεστική Υπηρεσία ΒΙ.ΠΕ. Βόλου ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος

Στην Πυροσβεστική Υπηρεσία ΒΙ.ΠΕ. Βόλου ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος

Επίσκεψη στην Πυροσβεστική Υπηρεσία ΒΙ.ΠΕ. Βόλου πραγματοποίησε ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α-Προοδευτική Συμμαχία Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, όπου συναντήθηκε με τον Διοικητή Αντιπύραρχο κ. Κωνσταντίνο Τσίκα, την Υποδιοικήτρια Υποπύραρχο κ. Παπαεμμανουήλ Παρασκευή, ενώ είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει και με το έμψυχο δυναμικό της Μονάδας.

Όπως αναφέρεται στην σχετική ενημέρωση, ο Βουλευτής, ζήτησε να ενημερωθεί αναλυτικά για τα θέματα που αντιμετωπίζει ο κρίσιμος σταθμός που έχει ως πεδίο αρμοδιότητας τις Βιομηχανικές Περιοχές του Βόλου, το Δήμο Ρήγα Φεραίου και σε περιπτώσεις εκτάκτων αναγκών όλη την επικράτεια, αλλά και για εργασιακά ζητήματα που απασχολούν το προσωπικό. Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν τα κρίσιμα ζητήματα της αναγκαίας πρόσληψης προσωπικού, αλλά και ο εκσυγχρονισμός των οχημάτων της Υπηρεσίας που υπερβαίνουν πλέον τα 20 χρόνια λειτουργίας.

Ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος τόνισε την αναγκαιότητα ορθολογισμού και ομογενοποίησης του προσωπικού της Πυροσβεστικής για να μην παρατηρούνται μισθολογικές και συνταξιοδοτικές ανακολουθίες για υπαλλήλους που εκτελούν το καθήκον τους σε αντίστοιχες συνθήκες. «Η διαμόρφωση καθεστώτος υπαλλήλων πολλών ταχυτήτων στην Πυροσβεστική, όπως μόνιμοι, πενταετίας, εποχικοί και Ειδικής Μονάδας Δασικών Επιχειρήσεων (Ε.ΜΟ.Δ.Ε) που αμείβονται και ασφαλίζονται με διαφορετικά δεδομένα και διέπονται από διαφορετικές συμβάσεις εργασίας, δημιουργεί ανομοιογένεια και συνθήκες διαφοροποίησης και αυτοματισμού στο προσωπικό», τόνισε χαρακτηριστικά ο Βουλευτής, ενώ δεν παρέλειψε να επισημάνει ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ήταν αυτή που το 2017 ικανοποίησε το πάγιο αίτημα των πυροσβεστών πενταετίας για μονιμοποίηση στην Υπηρεσία, με ωφελούμενους 2.093 άτομα πανελλαδικά.

Εκτενώς ενημερώθηκε ο Βουλευτής και για την κατάσταση των οχημάτων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας που χρειάζονται άμεση ανανέωση. Χαρακτηριστικό παράδειγμα της υποβάθμισης του στόλου της Υπηρεσίας, είναι το γεγονός ότι η προμήθεια του νεότερου οχήματος της χρονολογείται από το 2004, ενώ υπάρχουν διαθέσιμα ευρωπαϊκά και κρατικά κονδύλια για την προμήθεια οχημάτων συμβατών με τις ανάγκες της Υπηρεσίας.

Ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, δεν παρέλειψε να εστιάσει στο πάγιο αίτημα των πυροσβεστών για ένταξη τους στα Βαρέα και Ανθυγιεινά επαγγέλματα. «Επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, είχε εκπονηθεί προσχέδιο που περιλάμβανε σχετικό πίνακα με τους κλάδους και τα επαγγέλματα που θα πρέπει να ενταχθούν στα βαρέα και ανθυγιεινά, μέσα στα οποία εντασσόταν και ο κλάδος των πυροσβεστών. Οι εθνικές εκλογές πρόλαβαν την τότε κυβέρνηση, ωστόσο ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ παραμένει θετικός στην ένταξη των πυροσβεστών στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο Βουλευτής, ευχαρίστησε θερμά τα στελέχη και το προσωπικό της Π.Υ. – ΒΙ.ΠΕ. Βόλου για τη συνεχόμενη προσφορά τους, ευχήθηκε καλή δύναμη και κατέστησε σαφή  την πλήρη στήριξή του στα αιτήματά τους με όλα τα κοινοβουλευτικά μέσα που διαθέτει.