ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Όλες οι γυναίκες έχουμε δικαίωμα στην πρόληψη και στην έγκαιρη διάγνωση

Μία όμορφη και λιτή εκδήλωση με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Πρόληψης κατά του Καρκίνου του Μαστού από το ΚΕΠ Υγείας με την παρουσίαση βιβλίου του χειρουργού, Γιάννη Κωστή, "Να μιλήσουμε για το μαστό"
Όλες οι γυναίκες έχουμε δικαίωμα στην πρόληψη και στην έγκαιρη διάγνωση
Η εκδήλωση έλαβε χώρα την Δευτέρα (24/10) στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου

Το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Ρήγα Φεραίου διοργάνωσε την παρουσίαση του βιβλίου του χειρουργού Γιάννη Κωστή "Να μιλήσουμε για το μαστό".

Διαβάζοντας αποσπάσματα του βιβλίου, το ΚΕΠ Υγείας προσπάθησε να δώσει το μήνυμα της πρόληψης.  

Η συντονίστρια των κοινωνικών δομών, κ. Αντωνία Χασιώτη ανέφερε σχετικά: Οι προβληματισμοί του συγγραφέα, θα μας παρακινήσουν να δούμε την πραγματική αξία της πρόληψης από κάθε ρόλο που τυγχάνει να διαδραματίζουμε.

Η 25η Οκτωβρίου είναι μία ημέρα που αφορά όλες τις γυναίκες, αφού είναι αφιερωμένη στον αγώνα τους ενάντια στον καρκίνο του μαστού. Μία ασθένεια που δεν είναι αθεράπευτη, ωστόσο η αντιμετώπισή της είναι άμεσα συνδεδεμένη με τον τακτικό προληπτικό έλεγχο.

Αυτό εξάλλου είναι και το μήνυμα αυτής της ημέρας, αλλά και ολόκληρου του Οκτώβρη, που είναι ο μήνας ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο του μαστού".

Ο συγγραφέας χειρουργός Γιάννης Κωστής

Γεννήθηκε στον Βόλο και σπούδασε ιατρική στο πανεπιστήμιο Αθηνών ,πήρε ειδικότητα χειρουργικής ,εργάστηκε στο ΕΣΥ, υπήρξε πρόεδρος της αντικαρκινικής εταιρείας, από το 2008 εργάζεται ως ιδιώτης, γνωστός σε όλους  εμάς τους υγειονομικούς, νοσοκομειακούς και πολίτες του Νομού μας.

Χρόνια ιατρός του νοσοκομείου μας, ξεχωριστός ως επιστήμονας και ως άνθρωπος.

Όλοι τον έχουμε  ψάξει με ύποπτες εξετάσεις συγγενών, γνωστών γιατί περιμέναμε την σταθερή και ειλικρινή του απάντηση. Υπομονετικός, εργασιομανής τον βλέπαμε στα εξωτερικά ιατρεία την ώρα που σχολούσαμε να συνεχίζει το πολύτιμο έργο του.

Το βιβλίο "Να μιλήσουμε για το μαστό"  αποτελεί ένα χρήσιμο οδηγό για κάθε γυναίκα και κάθε επαγγελματία υγείας  που στοχεύει  στη διαμόρφωση υγειών  συμπεριφορών και νέων πολιτικών σε σχέση με την υγεία και την πρόληψη .

Ο συγγραφέας προσπαθεί να μας αφυπνίσει,  να μας ενεργοποιήσει  ώστε να πάρουμε μια άλλη θέση και οπτική σε ότι αφορά την υγεία, να καταλάβεις την αξία της άλλης ματιάς  και την αξία  της συμβολής μας ως υγειονομικοί, ως γυναίκες, ως πολίτες υγιείς ή ασθενείς.

Στο  πάνελ των ομιλητών για το βιβλίο και τον συγγραφέα συμμετείχαν: Μαλαμίτσα Καλαμπακιώτη υπάλληλος του ΚΕΠ, Μαρία Μπακάλη, Κοινωνική Λειτουργός Κέντρου Κοινότητας, Αριστέα Καρπούζα, Μαία Δήμου Βόλου, Σταυρούλα Γούση, Πρόεδρος Συλλόγου Γυναικών Βελεστίνου "Υπέρεια Κρήνη", Γεωργία Πέππα, Γενική ιατρός Κέντρου υγείας Βελεστίνου, Ράνια Γκουρίτσα Μαία Κέντρου Υγείας Βελεστίνου,  Σοφία Μπαλαμώτη, ψυχολόγος Κέντρου Κοινότητας, Μαρία Σαλαγά, Κοινωνική Λειτουργός στο Βοήθεια στο σπίτι,  γυναίκες  του Δήμου μας, επαγγελματίες υγείας των Κοινωνικών  Δομών και του Κέντρου υγείας,  η κάθε μια ξεχωριστή για όλους μας στη τοπική κοινωνία και στη σημερινή μέρα.

Ευχαριστούμε όλους όσους συμμετείχαν με την παρουσία τους και με τις παρεμβάσεις τους.

Ευχαριστούμε τον ιατρό-συγγραφέα που δέχτηκε την πρόσκλησή μας.

Η εκδήλωση έκλεισε με ένα υπέροχο βίντεο του ιδίου.

Ας μην ξεχάσει καμία γυναίκα και αυτή τη χρονιά να ασχοληθεί με τον εαυτό της και τον προληπτικό έλεγχο που αποτελείτε από επίσκεψη στο προσωπικό γενικό ιατρό και  την μαστογραφία.

Σωστή διατροφή, άσκηση και αποφυγή του στρες .

Η οικογένεια και οι αγαπημένοι μας, μας θέλουν υγιείς!