ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

"Στην τελική ευθεία η διανομή σχολικών γευμάτων και στη Μαγνησία"

"Στην τελική ευθεία η διανομή σχολικών γευμάτων και στη Μαγνησία"

Κανονικά θα διανεμηθούν τα σχολικά γεύματα στα 30 δημοτικά σχολεία της Μαγνησίας που έχουν ενταχθεί στο σχετικό πρόγραμμα. Αυτό διαβεβαίωσε τον βουλευτή Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνο Μαραβέγια, η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Δόμνα Μιχαηλίδου, εξηγώντας ότι η καθυστέρηση οφείλεται σε δικαστικό ζήτημα που αφορά τον ανάδοχο, όπως αναφέρεται στην ενημέρωση από πλευράς του βουλευτή Μαγνησίας.
 
Όπως διαβάζουμε, ο κ. Μαραβέγιας επικοινώνησε χθες με την αρμόδια υφυπουργό, προκειμένου να την ενημερώσει για την ανησυχία που επικρατεί στη Μαγνησία εξαιτίας της καθυστέρησης έναρξης του προγράμματος διανομής σχολικών γευμάτων. Η κ. Μιχαηλίδου επισήμανε ότι είναι ζήτημα χρόνου να επιλυθεί το πρόβλημα που προέκυψε εξαιτίας ένστασης κατά του αποτελέσματος του διαγωνισμού και να ξεκινήσει η διανομή των γευμάτων στους μαθητές των 30 σχολικών μονάδων της Μαγνησίας.
 
Σύμφωνα με την υφυπουργό, κατά τη φετινή εκπαιδευτική χρονιά θα ωφεληθούν από το πρόγραμμα 1.629 σχολεία σε όλη την Ελλάδα. Έχει εξασφαλιστεί προϋπολογισμός άνω των 90,1 εκατ. ευρώ και καθημερινά θα μοιράζονται 217.300 γεύματα στους μαθητές από τη μία άκρη της χώρας στην άλλη. Επίσης, το πρόγραμμα των σχολικών γευμάτων έχει αναβαθμιστεί και βελτιωθεί, καθώς το διατροφολόγιο έχει πλέον προσαρμοστεί στις προτιμήσεις των παιδιών, τα γεύματα μαγειρεύονται στα πρότυπα της μεσογειακής διατροφής, ενώ οι πρώτες ύλες επιλέγονται με βάση την διατροφική τους αξία. Επιπλέον, οι συσκευασίες κατασκευάζονται από ανακυκλώσιμα υλικά και φέρουν ειδικές σημάνσεις για την ημερομηνία παρασκευής και συσκευασίας, του γεύματος αλλά και για τον τρόπο διατήρησής του.
 
Ο κ. Μαραβέγιας ζήτησε από την κ. Μιχαηλίδου να μεριμνήσει και η ίδια ώστε άμεσα να ξεκινήσει και στη Μαγνησία η παροχή στους μαθητές, φρεσκομαγειρεμένων και υγιεινών γευμάτων, στα πρότυπα της μεσογειακής διατροφής.