ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δυναμικό "παρών" αγροτών από την Μαγνησία στην AGROTICA

Δυναμικό "παρών" αγροτών από την Μαγνησία στην AGROTICA

Δυναμικό "παρών" από τους Αγροτικούς Συλλόγους και την Ομοσπονδία της Μαγνησίας στην έκθεση Agrotica  ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα των Ομοσπονδιών και των Αγροτικών Συλλόγων που συντονίζουν τη δράση τους μέσα από την Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων, διεκδικώντας:

“Μείωση του κόστους παραγωγής, με αφορολόγητο πετρέλαιο, μείωση της τιμής του ρεύματος, πλαφόν 0,07 ευρώ ανά κιλοβατώρα, κατάργηση του Χρηματιστηρίου Ενέργειας, του προστίμου ρύπων και του ΦΠΑ σε μέσα-εφόδια, κατώτατες εγγυημένες τιμές που θα ανταποκρίνονται στο κόστος παραγωγής και θα διασφαλίζουν εισόδημα επιβίωσης και προσιτές τιμές των προϊόντων στη λαϊκή κατανάλωση, αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος για τα προϊόντα που υπάρχει πρόβλημα στη διάθεσή τους”.

Όπως αναφέρουν σε σχετική ανακοίνωση: “Εμείς οι βιοπαλαιστές αγρότες και κτηνοτρόφοι παλεύουμε για να υπερασπίσουμε το εισόδημά μας. Απέναντι στα μέτρα-κοροϊδία που έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση, με βάση πάντα τις περιβόητες «αντοχές» της οικονομίας και τη «δημοσιονομική σταθερότητα», προβάλλουμε συγκεκριμένα αιτήματα που θα μας δώσουν μια ανάσα ώστε να συνεχίσουμε να παράγουμε και να ζούμε από την δουλειά μας”.

Μετά τη συγκέντρωση, οι αγρότες συγκροτημένα και με πορεία μπήκαν στο χώρο της «Agrotica» μεταφέροντας το κάλεσμα και στους υπόλοιπους αγρότες που ήταν στον χώρο της έκθεσης. Το “αγωνιστικό ραντεβού” ανανεώθηκε για την πανελλαδική απεργία στις 9 Νοεμβρίου.

πηγή: ertnews.gr