ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μπορούμε να πάμε τον Δήμο μας, ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΡΟΣΤΑ

Όπως όλα δείχνουν μετά και την χθεσινή ολομέλεια της παράταξης "Όλοι μαζί, μπροστά", ο Χαράλαμπος Πάσχος θα είναι εκ νέου υποψήφιος Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου στις δημοτικές εκλογές του 2023
Μπορούμε να πάμε τον Δήμο μας, ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΡΟΣΤΑ
Η συνέλευση της μείζονος αντιπολίτευσης συντονίστηκε από τον  τ. πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου και υποψήφιο περιφερειακό σύμβουλο, Γιάννη Σκρίμπα

Στην συνέλευση που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής στο Πνευματικό Κέντρο ανάμεσα στα μέλη του συνδυασμού, αυτοδιοικητικούς παράγοντες και φίλους της παράταξης ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Χαράλαμπος Πάσχος έκανε γνωστό πως εφόσον δεν κατατεθεί άλλη υποψηφιότητα -όπως κι έγινε-, είναι διατεθειμένος να ηγηθεί στις εκλογές με στόχο την αλλαγή του σκηνικού στον Δήμο Ρήγα Φεραίου.

Κατά τη διάρκεια της ολομέλειας ακούστηκαν διάφορες απόψεις για την περίοδο της αντιπολίτευσης που πέρασε αλλά και τις κινήσεις που θα πρέπει να γίνουν για την επόμενη μέρα. Παράλληλα σύμβουλοι που θα είναι ξανά υποψήφιοι εξέφρασαν τη στήριξη προς το πρόσωπο του κ. Πάσχου.

Συμφωνήθηκε, πάντως, πως αν το επόμενο διάστημα υπάρξει κάποιο ενδιαφέρον για ανάληψη της ηγεσίας της παράταξης στο δρόμο προς τις εκλογές, θα συγκληθεί εκ νέου συνέλευση όπου θα διερευνηθεί η όποια υποψηφιότητα.

Αναλυτικά, η ομιλία του Χαράλαμπου Πάσχου 

Αγαπητοί φίλοι και φίλες, συνοδοιπόροι στην μέχρι τώρα πορεία μας, εκλεκτοί προσκεκλημένοι! 

Σας ευχαριστώ πολύ για την παρουσία σας εδώ και σας καλωσορίζω σημερινή ολομέλεια του αυτοδιοικητικού συνδυασμού μας, "ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΡΟΣΤΆ". Η συμμετοχή σας εδώ απόψε ξεπερνάει ακόμη και τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις. Φίλες και και φίλοι, ο συνδυασμός "ΌΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΡΟΣΤΑ" δημιουργήθηκε τον Φεβρουάριο του 2019, είχε όμως τις ρίζες του στην παράταξη της Μείζονος μειοψηφίας του Δήμου Ρήγα Φεραίου η οποία σχηματίστηκε αμέσως μετά τις εκλογές του 2014 και την αποχώρηση της τότε δημάρχου, μας Ελένης Λαιτσου . 

Πριν ακόμη γίνει η πρώτη συνεδρίαση του τότε δημοτικού συμβουλίου, η ομάδα Μειοψηφίας, παρουσία της απερχόμενης δημάρχου συγκεντρώθηκε στο γραφείο της, προκειμένου να εκλέξει τον επικεφαλής της και επόμενο συνεχιστή της πορείας εκείνης. Μετά από πρόταση προς το πρόσωπό μου των τότε δημοτικών συμβούλων, Κουσκουρίδα Μιχάλη και Μπατζιάκα Γιάννη την οποία και αποδέχθηκα, εκλέχθηκα δια βοής, επικεφαλής της Μείζονος μειοψηφίας για την περίοδο. 2014-2019. Αφού ευχαρίστησα τους συναδέλφους της ομάδας μας για την τιμή που μου έκαναν, στρώθηκα αμέσως στο να επιτελέσω με όλες μου τις δυνάμεις, το θεσμικό καθήκον που μου είχε ανατεθεί. Όλο αυτό το διάστημα των πέντε χρόνων δεν απουσίασα ούτε λεπτό από τα καθήκοντά μου στο δημοτικό συμβούλιο, δίνοντας ατέλειωτες μάχες, μαζί με τους συναδέλφους της ομάδας μας, στην τότε αλαζονική δημοτική αρχή, η οποία δεν έχανε την ευκαιρία να δείξει τις ρεβανσιστικές της διαθέσεις, τόσο στο πρόσωπο της πρώην δημάρχου όσο και στο πρόσωπο όλων όσων τόλμησαν τότε , να είναι με το μέρος μας.

Σε όλο αυτό το διάστημα, η κατάχρηση εξουσίας περίσσεψε, το ίδιο και ο εμπαιγμός των πολιτών. Σ αυτό, εμείς προτάξαμε τη σθεναρή μας αντίσταση κάνοντας 157 καταγγελτικές αναρτήσεις τόσο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στα τοπικά sites, όσο και στον ημερήσιο επαρχιακό τύπο. Προσφύγαμε 4 φορές στη δικαιοσύνη για παραβάσεις καθήκοντος και για παράνομες, ρουσφετολογικές καθαρά, προσλήψεις και μια φορά ζητήσαμε εισαγγελική παραγγελία, για να μας δοθούν οικονομικά στοιχεία του Δήμου, που ενώ όφειλαν, αρνούνταν να μας τα παραχωρήσουν. Ήμασταν ίσως από τις λίγες παρατάξεις μειοψηφίας που δραστηριοποιούνταν με τόσο έντονο τρόπο , σε όλη τη Μαγνησία. Είχαμε μια πρωτόδικη καταδικαστική απόφαση πέντε δημοτικών συμβούλων σχετικά με τον αδιαφανή τρόπο προσλήψεων στα ΚΔΑΠ. Πετύχαμε στο να εκδοθεί το μνημιώδες 27 σελιδο πόρισμα -καταπέλτης του αντιεισαγγελέα του Αρείου πάγου, το οποίο αποτέλεσε κόλαφο για τις πράξεις της τότε δημοτικής αρχής και συνάμα, μπούσουλα για τις από τότε και μετά διαδικασίες προσλήψεων σε όλη την Ελλάδα. Είναι γεγονός πως μετά από αυτό άλλαξε ο τρόπος πρόσληψης στα ΚΔΑΠ σε όλους τους Δήμους.

Με συνέπεια και υπευθυνότητα στα καθήκοντά μας, λειτουργήσαμε πάντα με γνώμονα την δημιουργία ίσων συνθηκών εύρεσης εργασίας καθώς και ίσης εξυπηρέτησης σε όλους τους συνδημότες μας. 

Αγαπητοί φίλοι και φίλες. Σε όλο αυτό το διάστημα ακούγονταν πολλά. Από γνωστούς κύκλους. Άλλος έλεγε για μένα, "είναι μπροστινός", άλλος " τον έβαλε η πρώην δήμαρχος και θα γυρίσει πίσω λίγο πριν τις εκλογές" κλπ κλπ. Φθάνοντας η προεκλογική περίοδος του 2019, οι "καλοπροαίρετοι" συνέχισαν το βιολί τους με άλλον όμως τώρα χαβά. Αφού πείστηκαν ότι ούτε " μπροστινός" ήμουν ούτε η πρώην Δήμαρχος είχε κάποιο πονηρό σχέδιο ώστε να γυρίσει πίσω,το τροπάριο άλλαξε! "Σιγά μην κάνει συνδυασμό". Όταν άρχισαν οι πρώτες ανακοινώσεις υποψηφίων μας, ακούγαμε το: " εντάξει μπορεί να κάνει ένα κουτσουρεμένο αλλά σιγά μην βρει τα 83 άτομα που χρειάζονται για πλήρες ψηφοδέλτιο" και στο τέλος το: " πού θα βρει τα λεφτά;" πάντα πιστοί στο δόγμα ότι όλα αγοράζονται με τα χρήματα. Και διαψεύσθηκαν παταγωδώς! Ο συνδυασμός μας, η αυτοδιοικητική κίνηση "ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΡΟΣΤΆ", παρουσιάσθηκε μπροστά τους αλλά και σε όλο το Δήμο υπερπλήρης, αποδεικνύοντας ότι σ αυτή τη ζωή, δεν είναι όλα θέμα συναλλαγής. Είμαι πάρα πολύ υπερήφανος για την προσπάθεια που κάναμε όλοι μαζί, μα περισσότερο υπερήφανος είμαι γιατί κανείς μα κανείς από σάς δεν είχε την παραμικρή άμεση ή έμμεση συνδυαλαγή μαζί μου ώστε να μπει στο ψηφοδέλτιο. Και το αποτέλεσμα των εκλογών μας έδωσε το αξιοπρεπές ποσοστό του 40%. Με όλες τίς γνωστές παρεμβάσεις που είχαμε προεκλογικά και δεν χρειάζεται να αναπτύξω περισσότερο, τα γνωρίζετε όλοι. Επιτρέψτε μου όμως να θέσω έναν προβληματισμό, μια αν θέλετε προσωπική πικρία. 

Στην έναρξη της προεκλογικής περιόδου κι ενώ σχηματίζαμε τον συνδυασμό μας 11 άτομα του προηγούμενου ψηφοδελτίου της πρώην Δημάρχου εκ των οποίων 7 εκλεγμένοι δημοτικοί ή κοινοτικοί σύμβουλοι, άλλαξαν στρατόπεδο την τελευταία ώρα νομίζοντας πως θα σιγούρευαν την εκλογή τους. Δεν τους κακίζω.

Οι 9 όμως απ` αυτούς δεν εκλέχθηκαν. Και σας θέτω το ρητορικό ερώτημα χωρίς φυσικά να επιζητώ απάντηση γιατί η ιστορία έχει καταγραφεί. Τι θα συνέβαινε αν παρέμειναν στην παράταξή μας; Τι θα συνέβαινε άραγε αν πηγαίναμε στην δεύτερη Κυριακή που ως γνωστόν, στατιστικά αποτελεί ταφόπλακα για τους εν ενεργεία Δημάρχους; Είπαμε ρητορικό το ερώτημα αν θέλετε όμως την προσωπική μου άποψη η δημοτική αρχή θα είχε αλλάξει χέρια! Αυτό όμως ας το κρατήσουμε ως εμπειρικό παράδειγμα για τις εκλογές που θα έρθουν. Και δεν θέλω εδώ να αναφερθώ σε κάποιες "λυκοσυμμαχίες" που διαμόρφωσαν ακόμη πιο αρνητικά για μας το αποτέλεσμα και κατέρρευσαν σε σύντομο χρονικό διάστημα, όπως οι πρόσφατες εξελίξεις στην ομάδα πλειοψηφίας μας έδειξαν. 

Περνώντας στη δεύτερη θητεία μας ως Μείζονα μειοψηφία, συνεχίσαμε με τον ίδιο ρυθμό, το θεσμικό μας καθήκον ενισχυμένοι με νέα πρόσωπα αλλά και σε δύναμη συμβούλων αφού διαθέτουμε πλέον 11 δημοτικούς συμβούλους και 2 τοπικούς προέδρους.

Αποτελούμε έτσι την πολυπληθέστερη ομάδα μειοψηφίας σε όλη τη Μαγνησία, παρόλο που κάποιοι Δήμοι είναι πολύ μεγαλύτεροι από μας ακόμη κι απ` τον Δήμο Βόλου. Σε αυτή την τριετία που διανύσαμε κάναμε ως τώρα 76 αναρτήσεις σε τοπικά sites του νομού μας καθώς και 38 δημοσιεύσεις στον τοπικό τύπο που αφορούσαν τα κακώς κείμενα της δύο αρχής.

Αγαπητοί φίλοι και φίλες, εκλεκτοί προσκεκλημένοι πριν περίπου τέσσερις μήνες, προγραμματίσαμε με την ομάδα των αιρετών συμβούλων και προέδρων τη σημερινή συνάντηση. (Και για αυτό αμφέβαλλαν κάποιοι.). Είχα πει τότε στην ομάδα ότι θα επιθυμούσα όλο αυτό το χρονικό διάστημα που μεσολαβούσε, να σκεφθούν σοβαρά, να μιλήσουν με δικούς τους ανθρώπους κάνοντας παράλληλα μια διερεύνηση για το αν επιθυμεί κάποιος μη ηγηθεί της παράταξής μας. Κι αυτό το ενδεχόμενο θα εξετάσουμε εδώ σήμερα, δεσμευόμενος πρώτος εγώ πως αν υπάρχει πρόταση που προέρχεται αποκλειστικά από τον συνδυασμό μας, να του δώσω σήμερα κιόλας την ταυτότητά μου. Αν όμως, μετά από αυτή τη διεξοδική συζήτηση που θα κάνουμε εδώ απόψε δεν προκύψει κάποιος νέος ενδιαφερόμενος, θέλω να γίνει σε όλους σαφές πως εγώ, την παράταξη αυτή δεν θα την εγκαταλείψω. Δεν μπορούμε να πετάξουμε στον κάλαθο των αχρήστων το 40% των συμπολιτών που μας εμπιστεύθηκαν. Η παράταξή μας ούτε χαρίζεται ούτε δίδεται ως προίκα! Είμαι αποφασισμένος, αν δεν προκύψει από εδώ μέσα απόψε κάτι διαφορετικό, να συνεχίσω την προσπάθεια που ξεκινήσαμε πριν 8 χρόνια. Να μην ξεχνάμε φίλοι μου ότι ο σημερινός Δήμαρχος στην πρώτη του απόπειρα εκλογής πήρε 19% και στη δεύτερη 22% πριν εκλεγεί, κι όπως εκλέχθηκε, δεν χρειάζεται να αναφερθώ εκτενέστερα...

Αγάπητοί φίλοι και φίλες, εκλεκτοί προσκεκλημένοι, έχουμε απέναντι μας μια δημοτική αρχή που κουράστηκε και συγχρόνως κούρασε και τους πολίτες.

Έχουμε μια δημοτική αρχή που έχει προφανές πρόβλημα συνοχής στο εσωτερικό της ομάδας της, μετά τις πρόσφατες εξελίξεις. Έχουμε μια δημοτική αρχή που επέδειξε αλαζονεία και αυταρχισμό στη διαχείριση της εξουσίας. Και επειδή δεν θέλω να είμαι μηδενιστής, θα αναγνωρίσω πως έγιναν κάποιες προσπάθειες στη θετική κατεύθυνση ώστε να παραχθεί έργο αλλά δεν φτάνει μόνο αυτό. Ο πήχης είναι πολύ χαμηλά για τον ιστορικό μας Δήμο. Θα πρέπει να γίνουν κοσμοϊστορικές αλλαγή ώστε να προλάβουμε το τρένο της ανάπτυξης του Δήμου μας και θαρρώ πώς η δημοτική αρχή με την σημερινή της μορφή, δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στις προκλήσεις που έρχονται. Πιστεύω ακράδαντα ότι μπορούμε να πετύχουμε τον στόχο μας, αρκεί να είμαστε ενωμένοι και ταπεινοί!

Σας καλώ όλους να πιστέψετε σε αυτό το όραμα και να μείνουμε προσηλωμένοι στον στόχο μας. Κλείνοντας, θέλω να κάνω ένα κάλεσμα σε όλους όσους δεν μας στήριξαν στις προηγούμενες εκλογές θα ακόμη και σ` αυτούς που συμμετείχαν σε διαφορετικά ψηφοδέλτια. 

Να αγκαλιάσουν την προσπάθειά μας. Οι πόρτες μας είναι ανοιχτές για ΌΛΟΥΣ. Μπορούμε να πάμε τον Δήμο μας, ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΡΟΣΤΑ!

Σας ευχαριστώ πολύ.