ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Το ΠΑΣΟΚ Μαγνησίας για την πολιτική εκδήλωση στη Νέα Ιωνία

Το ΠΑΣΟΚ Μαγνησίας για την πολιτική εκδήλωση στη Νέα Ιωνία

Πολιτική εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ - Κινήματος Αλλαγής Μαγνησίας πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 17 Οκτωβρίου με προσκεκλημένους τους Γιώργο Μουλκιώτη και Παύλο Χρηστίδη. Η πολιτική εκδήλωση φιλοξενήθηκε στο Μεταξουργείο, χώρο αρμοδιότητας του  ΔΟΕΠΑΠ - ΔΗΠΕΘΕ, και η επιλογή της Νέας Ιωνίας διόλου τυχαία δεν ήταν. 

Το ΠΑΣΟΚ Μαγνησίας θέλησε να τιμήσει, στη πρώτη κεντρική εκδήλωση της νεοεκλεγείσας  Νομαρχιακής, τους ιστορικούς δεσμούς του με τη περιοχή, δεδομένης και της φετινής χρονιάς που αποτελεί ορόσημο για τον προσφυγικό ελληνισμό. Όπως άλλωστε ανακοινώθηκε τον Νοέμβριο το ΠΑΣΟΚ - ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ προγραμματίζει εκλογική διαδικασία σύστασης Τοπικής Οργάνωσης Νέας Ιωνίας, υπό τη σκέπη της Συντονιστικής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ Δήμου Βόλου και κάλεσε τους ενδιαφερόμενους να υποβάλλουν τις υποψηφιότητες τους στα αρμόδια όργανα. Σκοπός του Κινήματος στη Μαγνησία, είναι να βρίσκεται μέσω των οργανώσεων του μέσα στα προβλήματα της κοινωνίας, να τα αναδεικνύει και να προτείνει σχετικές λύσεις

Στην εισηγητική του ομιλία ο Γραμματέας της Ν.Ε. έθιξε το γεγονός ότι τα ΜΜΕ δεν προβάλλουν τις ολοκληρωμένες προτάσεις που έχει το ΠΑΣΟΚ - Κίνημα Αλλαγής για όλα τα ζητήματα που απασχολούν την κοινωνία ή διαστρεβλώνουν αυτές.

Το πρόβλημα αυτό ανέδειξαν με συγκεκριμένα παραδείγματα και οι δύο προσκεκλημένοι κεντρικοί ομιλητές. Ο Γραμματέας κάλεσε τα μέλη να πλαισιώσουν τους τοπικούς τομείς πολιτικής που θα ανακοινωθούν αμέσως μετά τους Κεντρικούς που αναμένεται να δημοσιευθούν εντός Νοεμβρίου.

Ο Γιώργος Μουλκιώτης ανέφερε χαρακτηριστικά τη συνεπή στάση του ΠΑΣΟΚ στο εργασιακό νομοσχέδιο Βρούτση αλλά και σε αυτό του Κατρούγκαλου, όπως επίσης και τη  στρατηγική ειλικρίνειας για το συνταξιοδοτικό, που χαράχτηκε στη τελευταία κυβερνητική περίοδο από τον Γιώργο Κουτρουμάνη. Η στρατηγική αποδομήθηκε από τους ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και η κυβέρνηση ΝΔ δεν φρόντισε να αποκαταστήσει ποτέ την αδικία με τον Νόμο Βρούτση το 2019. Ωστόσο η στάση του ΠΑΣΟΚ δεν αναδείχθηκε από τα ΜΜΕ.

Ο Παύλος Χρηστίδης στη τοποθέτησή του ανέφερε αντίστοιχα τη στρέβλωση και την υποβάθμιση των θέσεων της παράταξης από τα ΜΜΕ. Κατηγορείται το ΠΑΣΟΚ είπε ότι κούρασε με μονοθεματική αντιπολίτευση από τα ΜΜΕ, γιατί ανέδειξε ένα κορυφαίο ζήτημα δημοκρατίας, αυτό των υποκλοπών, αλλά δεν προβάλλονται τα άλλα θέματα που αναδεικνύει. Προτιμάται να προβάλλεται η τοξικότητα που αναπαράγουν ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ που δεν κουράζει τους πολίτες.

Ωστόσο όπως ανέφερε ο ίδιος στην αρχή της εκδήλωσης, εντυπωσιάστηκε από την ευρεία κάλυψη της εκδήλωσης από  τα τοπικά ΜΜΕ της Μαγνησίας και της Θεσσαλίας. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης τέθηκαν ερωτήματα από το κοινό τα οποία και απαντήθηκαν από τους προσκεκλημένους. Σημαντικές υπήρξαν και οι τοποθετήσεις στελεχών και φίλων του κινήματος.