ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δήλωση Μ. Χρυσοβελώνη για την επέτειο απελευθέρωσης του Βόλου από τα γερμανικά στρατεύματα

Δήλωση Μ. Χρυσοβελώνη για την επέτειο απελευθέρωσης του Βόλου από τα γερμανικά στρατεύματα

ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ π. ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ  ΜΑΡΙΝΑΣ ΧΡΥΣΟΒΕΛΩΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΒΟΛΟΥ ΑΠΟ ΤΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΑ
 
Στις 19 Οκτωβρίου 1944, ο Βόλος απελευθερώθηκε μετά από τέσσερα  χρόνια γερμανικής κατοχής. Τα χνάρια των ναζιστικών θηριωδιών, αποτυπωμένα σε διάφορα σημεία της πόλης όπως την Πλατεία Ελευθερίας, την Κίτρινη Αποθήκη, το Καζανάκι, την Δράκεια, τις Μηλιές, αντανακλούν μέχρι σήμερα την βαριά σκιά του ναζισμού αλλά και τον άνεμο της ελευθερίας.

Τα μηνύματα εκείνης της περιόδου για την δημοκρατία, την ενότητα, την κοινωνική αλληλεγγύη , στις μέρες μας καθίστανται επίκαιρα.  Η ιστορία μάς διδάσκει την αναγκαιότητα της συνεχούς και ακατάπαυστης  πάλης ενάντια στο ναζισμό και τους υπερασπιστές του.

Ο Βόλος τιμά και γιορτάζει, το αδιαπραγμάτευτο της δημοκρατίας,  των δημοκρατικών αξιών, του κράτους δικαίου, των δικαιωμάτων του ανθρώπου.
Είναι χρέος μας να τιμούμε  τους ήρωες εκείνης της εποχής, να  διασώσουμε την ιστορική μνήμη του Βόλου, καθώς η 19η Οκτωβρίου 1944, αποτελεί μία ιστορική ημέρα  και  να δώσουμε το μήνυμα της αντίστασης και των αγώνων και στις επόμενες γενιές.  Έχουμε χρέος να θυμόμαστε και να σεβόμαστε.