ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Βόλος: Ανοιχτό μάθημα Χορωδίας

Εισηγήτρια η μαέστρος Χορωδίας Βάγια (Γιούλη) Παπαγιαννοπούλου
Βόλος: Ανοιχτό μάθημα Χορωδίας

Την Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2και ώρα 20:00 στο Πολιτιστικό Κέντρο της Νέας Ιωνίας θα πραγματοποιηθεί ανοιχτό μάθημα (Open Day) Χορωδίας με τη μαέστρο Βάγια (Γιούλη) Παπαγιαννοπούλου, (Διευθύντρια Χορωδίας, Μαέστρος της Χορωδίας Ενηλίκων σχολής Μωραΐτη και υπεύθυνη χορωδιακών συνόλων του El Sistema Greece), με κύριο άξονα τη γνωριμία με τη Χορωδιακή Μουσική, τη σύμπραξη των μελών της Χορωδίας με τους ακροατές με αποτέλεσμα μια διαδραστική προβα/performance.

Λόγω των περιορισμένων θέσεωνθα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώνουν συμμετοχή ακόμα και τηλεφωνικά καθημερινά στην γραμματεία του Δ.Ω.Β. 24210-36992 (Μεταμορφώσεως 1).

Η είσοδος στο ανοιχτό μάθημα (Open Day) Χορωδίας θα είναι δωρεάν.

Υπενθυμίζουμε ότι τα μαθήματα του Φωνητικού Συνόλου του ΔΩΒ με τη μαέστρο πραγματοποιούνται κάθε Δευτέρα και Τετάρτη 19.00-21.00 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πολιτιστικού Κέντρου της Νέας Ιωνίας, ενώ τα μαθήματα που αφορούν το Εργαστήριο Διεύθυνσης Χορωδίας γίνονται κατόπιν συνεννόησης με την μαέστρο. Όσοι ενδιαφέρεστε να συμμετέχετε στις πρόβες του Φωνητικού Συνόλου μπορείτε να απευθυνθείτε στη γραμματεία του ΔΩΒ και στο τηλέφωνο 24210 36992.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Η Βάγια Παπαγιαννοπούλου γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Βόλο, όπου και ολοκλήρωσε τον πρώτο κύκλο μουσικών σπουδών στη μουσική σχολή της Καίτης Σαμαρτζή. Το 1994 ξεκίνησε τις ακαδημαϊκές της σπουδές στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου, από όπου και αποφοίτησε το 1999 με βαθμό Άριστα και ειδίκευση στη Διεύθυνση Χορωδίας υπό την εποπτεία της καθηγήτριας Μιράντας Καλδή. Το 2000 ακολούθησαν μεταπτυχιακές σπουδές στο University of York της Αγγλίας, με υποτροφία του Ιδρύματος Ωνάση και επόπτη καθηγητή τον Peter Seymour, από όπου και αποκτήθηκε ο μεταπτυχιακός τίτλος σπουδών Master of Artsin Performance Practise.

Εργάστηκε για οκτώ έτη στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο ως συμβασιούχος, τόσο στο προπτυχιακό όσο και στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών, ως καθηγήτρια Μουσικής στη δημόσια εκπαίδευση (Αρσάκεια σχολεία), ως μαέστρος Παιδικής Χορωδίας στο Δημοτικό Ωδείο Βόλου και στο Εθνικό Ωδείο στην Αθήνα. Από το 2011 διδάσκει το μάθημα της Διεύθυνσης Φωνητικών Συνόλων στο Τριετές Πρόγραμμα Μουσικοκινητικής Αγωγής Carl Orff. Το 2019 δημιούργησε τη Χορωδία Ενηλίκων στη σχολή Μωραΐτη. Εδώ και ένα χρόνο είναι υπεύθυνη φωνητικών συνόλων στο El Sistema Greece και από τη φετινή χρονιά καθηγήτρια Μουσικής στην Ελληνογαλλική Σχολή Saint Josef στο Βόλο.

Έχει διευθύνει πάνω από διακόσιες παραστάσεις στις οποίες περιλαμβάνονται παιδικές όπερες, ορατόρια και λειτουργίες με σημαντικότερες τις Πύρινες Γλώσσες του Γιάννη Χρήστου στο Ηρώδειο, τις Φούγκες του Ν. Μάντζαρου στο Μέγαρο Μουσικής, την όπερα Διδώ και Αινείας του H. Purcell, στο Δημοτικό Θέατρο Κέρκυρας, παιδικές όπερες στο Μουσείο Μπενάκη, το Lullaby Project στο SNFCC.