ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δήωση Μαρίνας Χρυσοβελώνη για την Διεθνή Ημέρα Αγρότισσας

Δήωση Μαρίνας Χρυσοβελώνη για την Διεθνή Ημέρα Αγρότισσας

Χρόνια πολλά στις Ελληνίδες Αγρότισσες, στις γυναίκες του μόχθου, στις αγωνίστριες και στυλοβάτες της ζωής και της οικονομίας της πατρίδας μας.

Η 15η Οκτωβρίου είναι διεθνώς αναγνωρισμενη ως ημέρα της Αγρότισσας, αφιερωμένη στην γυναίκα της υπαίθρου.

Επί υφυπουργιας μου στο υπουργείο Εσωτερικών συμμετείχα στη Σύνοδο Κορυφής Υπουργών/ Υφυπουργών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που έγινε στην Βιέννη και από όλα τα προγράμματα της Γενικής Γραμματείας Ισότητας Φύλων που μου είχαν προταθεί να παρουσιάσω για να υιοθετηθεί ως καλή πρακτική στις πολιτικές της Ε.Ε. για τα επόμενα χρόνια, εγώ επέλεξα και παρουσίασα τα χρηματοδοτούμενα προγράμματα για την εκπαίδευση αγροτισσών και την ενίσχυση και ενθάρρυνση νέων γυναικείων επιχειρήσεων που παράγουν αγροτικά προϊόντα.

Οι προτάσεις μας τότε, εντάχθηκαν στις εισηγήσεις για τα Ευρωπαϊκά όργανα ώστε να μετασχηματιστούν σε νέα προγράμματα χρηματοδότησης.

Το 2017 άλλωστε, ο ΟΗΕ αναγνώρισε τις δραστηριότητες και τα προγράμματα της ΓΓΙΦ στον τομέα της υποστήριξης της γυναίκας αγρότισσας στην Ελλάδα. Επέλεξε να καταχωρίσει τις δράσεις αυτές στις καλές πρακτικές που συστήνει για όλο τον κόσμο. Χαίρομαι ιδιαίτερα που κατάφερα να βάλω και εγώ ένα λιθαράκι σε αυτή την προσπάθεια!