ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δήλωση υποψηφιότητας Γιώργου Καρτσώνα

Ως υποψήφιος σύμβουλος στην Τοπική Κοινότητα Βελεστίνου - Χλόης με το συνδυασμό "Ανεξάρτητη Κίνηση Βελεστι-Νέων και Χλόης"
Δήλωση υποψηφιότητας Γιώργου Καρτσώνα

Συνδημότισσες και συνδημότες,

Απευθύνομαι μέσω του διαδικτύου σε όλους εσάς, ευελπιστώντας σε όσα θα αναφερθώ να γίνουνε γνωστά σε λέξεις και σε νόημα σε κάθε συντοπίτη μας.

Δραστηριοποιούμαι επαγγελματικά στη περιοχή, τα τελευταία δέκα έτη.

Σε όλη μου τη πορεία ως ελεύθερος επαγγελματίας γνώμονας μου ήταν ακόμη και μέσω της εργασίας μου, η ανάδειξη των ξεχωριστών τοποθεσιών της περιοχής μας. Αφιέρωσα ανιδιοτελή χρόνο σε μια σειρά από δραστηριότητες που θα σας παραθέσω, μη κατέχοντας πόστο που είχε να κάνει με οικονομική ανταμοιβή ή υλικό όφελος.

Ο Αθλητικός Σύλλογος Ρήγας Φεραίος αποτελεί για εμάς τους Βελεστινιώτες το καμάρι των αθλητικών τμημάτων του Δήμου μας. Υπήρξα μέλος επί σειρά ετών, της διοίκησης που οδήγησε στην άνοδο από τα τοπικά πρωταθλήματα στις εθνικές κατηγορίες, με μεγάλες νίκες και επιτυχίες που καταξίωσαν το σύλλογό μας σε πανελλαδικό επίπεδο. Ιδιαίτερη αναφορά όμως θέλω να κάνω στη δημιουργία των ακαδημιών του Ρήγα μας όπου η παρουσία μου και η στελέχωση τους, από αξιόλογα άτομα ήτανε η αιτία να ξεπερνούμε ορισμένες χρονιές τα 100 άτομα. Δίνοντας την ώθηση σε νέους να στραφούν στον αθλητισμό, να αγαπήσουνε και να ενταχθούν στο ανδρικό τμήμα της αγαπημένης μας ομάδας.

Η κινηματοπαρέα και η συμμετοχή μου σε αυτή μαζί με άτομα που αγαπούνε πραγματικά την έβδομη τέχνη και τον τόπο τους, άλλαξε τα Κυριακάτικα απογεύματα του καλοκαιριού. Αποτέλεσε σημείο συνάντησης όλων των ηλικιών έχοντας παράλληλα κοινωνική δράση με τη συλλογή τροφίμων για το κοινωνικό παντοπωλείο, έναντι εισιτηρίου σε κάθε προβολή.

Τα αποκριάτικα δρώμενα έχουνε γίνει πλέον θεσμός. Η παρέλαση καρναβαλιστών αποτελεί βασικό χαρακτηριστικό των εκδηλώσεων με θετικό πρόσημο από την πλευρά των καταστηματαρχών, της τοπικής κοινωνίας και των πολλών επισκεπτών από άλλα μέρη.

"Νέοι" όλων των ηλικιών συμμετέχουν στο Κυνήγι του Κρυμμένου Θησαυρού με θετική ενέργεια "ανακατεύοντας" το Βελεστίνο και ξεφεύγοντας ευχάριστα από την καθημερινότητα.

Ως απόσταγμα των παραπάνω προσπαθειών μου, ήτανε η συμμετοχή μου στη δημιουργία ενός από τους πιο ενεργούς συλλόγους των τελευταίων ετών, την "ΕΝΟΔΙΑ". Ένας σύλλογος που αγκαλιάστηκε από την τοπική κοινωνία με πολλές δράσεις όπως η ποδηλατάδα ή η αστροπαρατήρηση που μας έφεραν ακόμη πιο κοντά, συζητώντας και "ταξιδεύοντας". Συναυλίες και Πάρτι γεμάτα από κόσμο, χειμώνα – καλοκαίρι, γίνανε σταθμός σε μια κοινωνία που θέλει να στηρίξει κάθε εκδήλωση δίνοντας ζωντάνια στον τόπο. Το καλοκαιρινό τουρνουά Μπάσκετ που επίσης έγινε θεσμός, προσελκύοντας κάθε χρόνο και περισσότερες συμμετοχές ομάδων από τους γύρω νομούς.

Φυσικά, και το εκκλησάκι των Αγίων Παϊσίου και Πορφυρίου και η αναμόρφωση του περιβάλλοντα χώρου αποτελεί έναν χώρο όπου η συνάθροιση των μελών της Ενοδίας είναι η απαρχή των παραπάνω δραστηριοτήτων και άλλων τόσων που θα γίνουν στο μέλλον.

Κλείνοντας, θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς όλους εσάς που στηρίξατε όλες αυτές τις δράσεις, καθώς αποτελούν δημιούργημα συλλογικών προσπαθειών. Πιστεύω στη συνεργασία, στην αλληλεγγύη και το αίσθημα ευθύνης που διέπει τους κατοίκους της κωμόπολης του Βελεστίνου και της Χλόης. Άλλωστε το δείξατε έμπρακτα σε όσα ανέφερα. Χωρίς τη στήριξή σας, τίποτα από τα παραπάνω δεν θα είχε πραγματοποιηθεί.

Εμπιστεύομαι τη κρίση σας στις προσεχείς εκλογές και το βλέπω κάθε μέρα με τον τρόπο που επικοινωνούμε.

Το αίσθημα δημιουργίας και παραγωγικότητας στα του τόπου μας είναι πιο ενεργό από ποτέ.

Είμαι σίγουρος για την επόμενη μέρα καθότι μαζί θα πορευτούμε ώστε να κάνουμε το Βελεστίνο ξανά, σημείο αναφοράς στη σύγχρονη εποχή μα κυριώς να περηφανευόμαστε για τη γενέτειρα του Ρήγα Βελεστινλή που οραματίστηκε πολύ πριν από εμάς πάνω σε ποια πρότυπα πρέπει να λειτουργεί μια αλληλέγγυα και σύγχρονη κοινωνία.

Καρτσώνας Αν. Γεώργιος  - Υποψήφιος σύμβουλος για την τοπική Κοινότητα Βελεστίνου - Χλόης με το συνδυασμό Ανεξάρτητητων Βελεστι-Νέων και Χλόης