ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σάρωσαν τα μετάλλια οι "Fighters Athanasopoulos" στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Kickboxing WAKO 2022

Σάρωσαν τα μετάλλια οι "Fighters Athanasopoulos" στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Kickboxing WAKO 2022

Mε την καλύτερη παρουσία τους σε διεθνές επίπεδο στα χρονικά επέστρεψε η αποστολή των "Fighters Athanasopoulos" από την Ιταλία (Jesolo) όπου πραγματοποιήθηκε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Kickboxing WAKO για το 2022.

Πιο συγκεκριμένα η αποστολή της ομάδας μας με επικεφαλής τον Κωνσταντίνο Αθανασόπουλο και τους Μιχάλη Μιχαλακάκο και Αγγελική Μπέκιου να πλαισιώνουν το προπονητικό team, αποτελούμενη από 9 αθλητές κατέκτησε 7 μετάλλια εκ των οποίων 3 χρυσά, 2 ασημένια και 2 χάλκινα. Οι αθλητές/τριες σημείωσαν 19 νίκες στα στυλ του kick light, light contact και low kicks. Τα παραπάνω μετάλλια έρχονται να προστεθούν στην ήδη τεράστια συγκομιδή των Fighters σε Διεθνές επίπεδο - την μεγαλύτερη από κάθε άλλη Ελληνική Ομάδα στην ιστορία του αθλήματος.

Ο Νικόλας Πάνου (-63κ) στα στυλ του kick light και light contact στέφθηκε 2 φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής κερδίζοντας στους τελικούς τους αντιπάλους του από την Βουλγαρία και Ιρλανδία αντίστοιχα. Η Μαρία Μιχαλακάκου (-56κ) κατέκτησε την πρώτη θέση κερδίζοντας στον τελικό των low kicks την αντίπαλο της από τη Βοσνία ενώ η Χρύσα Καρλή (-56κ) στο στυλ του low kicks και Γιώργος Καραγεωργόπουλος (-84κ) κατέκτησαν το ασημένιο μετάλλιο γνωρίζοντας την ήττα στον τελικό από τους αντιπάλους τους (Τουρκία και Ρουμανία). Την συγκομιδή μεταλλίων με δυο χάλκινα, συμπλήρωσαν οι Κωνσταντίνος Καΐτσας (-63,5κ) και Μαρία Καρβουνιάρη (-48κ) στο στυλ του low kicks.

Ο Εθνικός μας ύμνος ακούστηκε συνολικά 13 φορές με τους Έλληνες αθλητές να κατακτούν συνολικά 13 χρυσά μετάλλια σε μία απόλυτα επιτυχημένη παρουσία τόσο σε επίπεδο διακρίσεων αλλά και γενικότερου κλίματος μεταξύ προπονητών και αθλητών.

Στο τέλος της μέρας το Ελληνικό kickboxing εκπροσωπήθηκε άριστα από όλη την αποστολή (αθλητές και προπονητές) κατακτώντας την 9η θέση ανάμεσα σε 63 χώρες, αφήνοντας πολύ μεγάλες υποσχέσεις για το μέλλον.