ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κοντεύουμε να γίνουμε γραφικοί ενώ μιλάμε για Ζωή και Θάνατο

Κοντεύουμε να γίνουμε γραφικοί ενώ μιλάμε για Ζωή και Θάνατο

Ακόμα ένα περιστατικό στην περιοχή μας στο οποίο το κράτος δεν παρείχε όσο πιο άμεσα γινότανε ασθενοφόρο σε πολίτη ενώ το χρειαζότανε 

Ο πρόεδρος των εργαζομένων στα Κέντρα Υγείας του Νομού Μαγνησίας, Γιάννης Γατής, που εργάζεται στο Κέντρο Υγείας Βελεστίνου, αναφέρει σχετικά με τις ακάλυπτες βάρδιες στο Βελεστίνο και τον Νομό: Εμείς σαν σωματείο έχουμε αναδείξει πολλές φορές το πρόβλημα, όχι μόνο στο Βελεστίνο αλλά και σε άλλα Κέντρα Υγείας. Κοντεύουμε σαν σύλλογος να γίνουμε γραφικοί. 

Mάλιστα μιλώντας στον Ταχυδρόμο προσθέτει: "Ενώ χάνονται ανθρώπινες ζωές, δεν έχει καταστεί δυνατό χρόνια τώρα να επιλυθεί το πρόβλημα με τα κενά οδηγών στα Κέντρα Υγείας. 

Δεν ισχυρίζομαι ότι θα μπορούσε να είχε σωθεί ο άνθρωπος (όπως αναφέρουν τα Μέσα στον άτυχο 49χρονο παρείχε πρώτες βοήθειες γιατρός που βρισκότανε στον Ριζόμυλο ενώ στη συνέχεια ήρθε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ Βόλου αλλά δυστυχώς δεν τα κατάφερε). 

Όμως, είναι ένα πολύ σοβαρό ζήτημα που ταλανίζει τα Κέντρα Υγείας, κυρίως από το 2000 και μετά. Όλοι γνωρίζουν το πρόβλημά αλλά δυστυχώς δεν γίνεται τίποτα. 

Οι περισσότερες πρωινές βάρδιες είναι ακάλυπτες όπως και χθες. Τις περισσότερες ημέρες της εβδομάδας μένει ακάλυπτη η πρωινή βάρδια. Όλα τα έκτακτα περιστατικά μέχρι τις 3 το μεσημέρι εξυπηρετούνται από το ΕΚΑΒ". 

Αναφορικά με το μέλλον, προσθέτει: "Από την 5η ΥΠΕ μας έχει μεταφερθεί πως ζητήθηκε έγκριση για προσωπικό με συμβάσεις, έστω κι αυτό να γίνει. Βέβαια δεν υπάρχει χρονοδιάγραμμα.

Προσωπικά πιστεύω πως θα πρέπει και ή Δημοτική Αρχή σε κάθε τόπο μαζί με τους κατοίκους να διεκδικήσουν δυναμικά την στελέχωση των Κέντρων Υγείας με μόνιμο προσωπικό".

Κλείνοντας και τις δηλώσεις του στην εφημερίδα αναφέρει έμπλεος ανησυχίας: "Πρέπει να προσληφθεί μόνιμο προσωπικό. Σε διαφορετική περίπτωση κάθε φορά θα επισημαίνουμε το πρόβλημα…"