ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αγανακτισμένοι δηλώνουν οι αγρότες της Μαγνησίας

Στους δρόμους θα βγουν και πάλι οι αγρότες της Μαγνησίας προειδοποιώντας για θύελλα αντιδράσεων, καθώς πλέον δεν μπορούν να επιβιώσουν και να καλλιεργήσουν τα χωράφια τους
Αγανακτισμένοι δηλώνουν οι αγρότες της Μαγνησίας

Σε σημερινή συνέντευξη τύπου μελών της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Μαγνησίας και μετά από τη χθεσινή συνέλευση, αποφασίστηκε να ενημερωθούν και πάλι οι αγρότες σε συγκεντρώσεις κατά τόπους και να υπάρξει μαζική συμμετοχή στην έκθεση AGROTICA 2022 στις 22 Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη. Επίσης, θα συμμετέχουν στις 9 Νοεμβρίου στην πανελλαδική απεργία των σωματείων ενάντια στην ακρίβεια, ενώ οργανώνουν και μηχανοκίνητη πορεία στο Βόλο και ίσως και ένα μπλόκο, όπως ανέφερε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Θοδωρής Γεωργαδάκης. 

“Αυτή την ώρα έπρεπε να είμαι στο χωράφι και όχι να δίνω συνεντεύξεις” τόνισε  αγανακτισμένος ο Κωνσταντίνος Χιώτης μέλος της Ομοσπονδίας από το Πουρί. Επισήμανε ότι τοι τιμές για τα αχλάδια, μήλα, ροδάκινα και κάστανα είναι εξευτελιστικές ενώ εισήχθη και ο θεσμός της ανοιχτής τιμής, του τύπου σου παίρνω το προϊόν και αν πουληθεί θα πληρωθείς, διαφορετικά όχι. “Το πετρέλαιο έφθασε τα 2,15 το λίτρο. Έρχεται θύελλα και θα το δείτε το επόμενο χρονικό διάστημα”.

Από την πλευρά του, ο αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας, Νικόλαος Κάπελας, τόνισε ότι “έστησαν ένα πόλεμο και φτωχοποίησαν τον κόσμο και εμείς καθόμαστε και τους κοιτάμε. Θα σταματήσουμε να καλλιεργούμε κι εμείς τη γη και να δούμε τι θα φάτε όλοι σας” δήλωσε.

Ο Χρ. Σταμούλης, πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Αϊδινίου τόνισε ότι ο ΕΛΓΑ θα πρέπει να γίνει ασφαλιστικός φορέας που θα ασφαλίζει όλες τις ζημιές και τις ασθένειες και ζήτησε από τους αγρότες να σηκωθούν από τον καναπέ και να συμμετέχουν στα συλλαλητήρια.

πηγή: ertnews.gr