ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σε Ελλάδα κι εξωτερικό ο ΣΔΥ Βόλου

Σε Ελλάδα κι εξωτερικό ο ΣΔΥ Βόλου

Πλούσια ήταν η δράση του Σαββατοκύριακου για τους δρομείς του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Βόλου που έτρεξαν σε όλα τα τεραίν, ενώ σύσσωμοι συμμετείχαν και στο Τρέχω για τη Φλόγα, έναν διαφορετικό, φιλανθρωπικό αγώνα που έγινε την Κυριακή στην παραλία του Βόλου. Ο ΣΔΥΒ ευχαριστεί τα μέλη του για την αθρόα συμμετοχή, τους συντελεστές, τη Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Ν. Μαγνησίας για την υποστήριξη. 

Πολύ πιο μακριά, στη Γερμανία έγινε ο Μαραθώνιος του Μονάχου, και ο ΣΔΥ Βόλου είχε μία ακόμη διεθνή συμμετοχή, από τον Παντελή Τουρτούρη που τερμάτισε σε χρόνο - ατομικό ρεκόρ 3 ώρες 30:44. 

Τα 100 μίλια του 16oυ Virgin Forest Trail VFUT 2022 στο Παρανέστι Δράμας ολοκλήρωσε ο Απόστολος Μπαρμπούλης σε μία από εντυπωσιακότερες επιτυχίες του μεταξύ πλήθους τερματισμών σε ultra αγώνες. Τερμάτισε τον αγώνα που ξεκίνησε την Παρασκευή, μετά από εξαιρετική προσπάθεια διάρκειας 34 ωρών 09`52, στην 55η θέση. Στον παράλληλο αγώνα Paranesti Path 46 χιλιομέτρων, ο Χρήστος Παρασκευάς αναδείχθηκε νικητής σε έναν ακόμη μεγάλο αγώνα. Ο αθλητής της Νίκης Βόλου και μέλος του ΣΔΥΒ σημείωσε χρόνο 4 ώρες 25:44, έχοντας διαφορά σχεδόν 22 λεπτών από τον δεύτερο δρομέα. Τον αγώνα τερμάτισε επίσης ο προπονητής στίβου της Νίκης Βόλου Παύλος Παρασκευόπουλος. Στο Nestos Trail (10km) ο Αμβρόσιος Δημητριάδης πήρε την 7η θέση με 44:22.

Οι Σπέτσες, η Χαλκίδα, το Καρπενήσι, η Κατερίνη, το Όρος Φαρμακά, συγκέντρωσαν επίσης την αγωνιστική προτίμηση των αθλητών του ΣΔΥ Βόλου το Σαββατοκύριακο. Τον Spetses Mini Marathon 25 χιλιομέτρων έτρεξε ο Αλέξανδρος Λουλούδης, και τερμάτισε στην 87η θέση με χρόνο 2 ώρες 11:04.

Στον 2ο Αγώνα Όρους Φαρμακά Αργολίδας 15χλμ, ο Νίκος Σκούταρης αναδείχθηκε μεγάλος νικητής με 1:14:22. 

Τη 2η θέση με 3 ώρες 10.51 κατέλαβε στο Karpenissi Trail 2022 ο Χρήστος Αγνουσιώτης, αγωνιζόμενος στη διαδρομή Kaliakouda Trail των 26 χιλιομέτρων με 1.900μ συνολική υψομετρική ανάβαση, ενώ ήταν και νικητής στην ηλικιακή κατηγορία. 22ος με 3.48.55 τερμάτισε ο Γιάννης Αργύρης, ενώ 37ος με 4.44.24 ο Γιώργος Φασούλας. Το 1-2 πέτυχαν στο Gavros Trail 6 χιλιομέτρων ο Θανάσης Κοντογιάννης μεγάλος νικητής με 42:30 και ο Θωμάς Μαλιαχόβας 2ος με 43:35. Στον Παιδικό Αγώνα μετείχε η Λήδα Αγνουσιώτη.

Νικήτρια στην ηλικιακή κατηγορία και 7η στη γενική κατάταξη γυναικών αναδείχθηκε η Βάνα Σπύρου στον Λαϊκό Αγώνα Δρόμου Χαλκίδας απόστασης 12 χιλιομέτρων με χρόνο 58:39. Ο Κώστας Ξένος τερμάτισε 61ος με 1:06:00. 

Δύο δρομείς μέλη του ΣΔΥ Βόλου μετείχαν στο Τρέχω για την Κατερίνη 2022. Οι συμμετοχές ήταν 1.369, η απόσταση 8 χιλιόμετρα, και ο Δήμος Καπουρνιώτης πήρε τη θέση 130 με χρόνο 39:35, ενώ ο Μάκης Κοσμίδης πήρε τη θέση 143 με χρόνο 41:15. 

Εντυπωσιακή συνέχεια για τον ΣΔΥΒ στο 2022 

Λιγότερο από 3 μήνες μένουν για να ολοκληρωθεί το 2022. Σε αυτό το διάστημα ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Βόλου προγραμματίζει πλήθος από εκδρομές, εκδηλώσεις, αγώνες, προπονήσεις.

151 συμμετοχές θα έχει ο ΣΔΥΒ στον Αυθεντικό Μαραθώνιο Αθήνας βάσει της ομαδικής εγγραφής, χωρίς να υπολογίζονται οι δηλώσεις που έγιναν ατομικά. Η εκδρομή το Σαββατοκύριακο 12-13 Νοεμβρίου θα γίνει με 2 λεωφορεία, ενώ 35 δωμάτια κρατήθηκαν στο ξενοδοχείο 4 αστέρων κοντά στο Καλλιμάρμαρο The Golden Age Hotel of Athens που έκλεισε και φέτος ο σύλλογος. Θα πραγματοποιηθεί η μεγαλύτερη αθλητική αποστολή όλων των εποχών στην ιστορία όχι μόνο του ΣΔΥ Βόλου, αλλά και από οποιοδήποτε άθλημα στη Μαγνησία.

Μία πολύ όμορφη εκδήλωση θα πραγματοποιήσει ο σύλλογος τον Νοέμβριο, μέσω της οποίας θα αποδώσει στο Ορφανοτροφείο Βόλου το ποσό των 1.500 ευρώ από τον 6ο Ημιμαραθώνιο Βόλου. Στις επόμενες ημέρες θα δημοσιευθούν όλες οι πληροφορίες.

Οι ομαδικές προπονήσεις γίνονται κάθε Δευτέρα στις 18.30 με συνάντηση έξω από την εκκλησία "Τρύπα" στις Πλάκες με ελεύθερη συμμετοχή. Οι συναντήσεις για εγγραφές και για κάθε άλλο θέμα του ΣΔΥΒ. γίνονται κάθε Τετάρτη στο στάδιο ΕΑΚ Βόλου ώρα 20.00 - 21.00. Για κάθε θέμα τα μέλη του συλλόγου, όπως και όποιος θέλει να γίνει μέλος του ΣΔΥ Βόλου, μπορεί να επικοινωνεί στη σελίδα του συλλόγου, στα μέλη του ΔΣ, και στον Κ. Παλάντζα τηλ 6993953012.

Το 3ο ΗΡΑΚΛΗΣ Γορίτσα Trail 2022 θα πραγματοποιηθεί από τον ΣΔΥΒ σε συνδιοργάνωση Περιφέρεια Θεσσαλίας υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Συλλόγων Λαϊκού Μαζικού Αθλητισμού - Υπεραποστάσεων (ΕΟΣΛΜΑ-Υ) στις 27 Νοεμβρίου με τις εξής διαδρομές:

16.5 χιλιόμετρα trail,
6 χιλιόμετρα trail,
Ανάβαση Γορίτσα road 2,1 χιλιόμετρα,
Παιδικός Αγώνας road 300 μέτρα.

Πολύτιμη θα είναι για μία ακόμη φορά όπως σε κάθε διοργάνωση και εκδήλωση που γίνεται στη Μαγνησία, η υποστήριξη και η κάλυψη από τη Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Νομού Μαγνησίας. 

Οι εγγραφές γίνονται στη σελίδα του ΣΔΥΒ όπου δημοσιεύεται και η προκήρυξη, ενώ εγγραφές γίνονται και στο λινκ https://bit.ly/goritsa22. Προς διευκόλυνση όσων μένουν/βρίσκονται στον Βόλο, εγγραφές θα γίνονται και στο κατάστημα Aspirina, Δημητριάδος 160. 

Η διαδρομή θα είναι άψογα σηματοδοτημένη με χαρτόνια και κορδέλες που αφαιρεθούν μόλις λήξει ο αγώνας, ώστε να μην υπάρξει ρύπανση, καθώς και για να μην υπάρξει βάψιμο των δρόμων. Ο αγώνας διέπεται από τους κανονισμούς των WA / AIMS, και κατ’ επέκταση του ΣΕΓΑΣ, που έχει εναρμονίσει τους κανονισμούς του με τους διεθνείς. Οι συμμετέχοντες στους αγώνες θα λάβουν το ειδικό κατασκευασμένο μετάλλιο, συλλεκτικό μόνο για τον αγώνα του 2022, εμπνευσμένο από τον όμορφο λόφο, και από τα αρχαία που δεσπόζουν σε αυτόν. Όλοι οι συμμετέχοντες των αγώνων θα λάβουν αναμνηστικό t-shirt για τον αγώνα του 2022.  

Ο αγώνας της Γορίτσας θα παρέχει σε όλους τους εθελοντές του αγώνα, ίδιες παροχές με τους αθλητές. Έτσι κάθε εθελοντής θα πάρει το αναμνηστικό t-shirt του αγώνα, και θα βραβευθεί με ειδικό συλλεκτικό μετάλλιο 2022 για την προσφορά του. Τις πολύτιμες υπηρεσίες στην κάλυψη της διαδρομής θα προσφέρει η Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Ν. Μαγνησίας. Όποιος ενδιαφερόμενος θέλει, μπορεί να δηλώνει στη σελίδα και στους υπεύθυνους του ΣΔΥ Βόλου, ώστε να του κατανεμηθεί θέση εθελοντή.