ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Συλλαλητήριο στο Βόλο ενάντια στην ακρίβεια

Συγκέντρωση ενάντια στην ακρίβεια και πορεία στο κέντρο του Βόλου πραγματοποιήθηκε  από σωματεία και φορείς της περιοχής.
Συλλαλητήριο στο Βόλο ενάντια στην ακρίβεια

Οι συγκεντρωμένοι ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα των σωματείων τους, έδωσαν το μήνυμα και τον τόνο της αισιοδοξίας για την κλιμάκωση και τη συνέχιση της πάλης ενόψει και της απεργίας στις 9 του Νοέμβρη.

Τη συγκέντρωση άνοιξε ο Γιώργος Νικολούλης πρόεδρος του φοιτητικού συλλόγου του Τμήματος Οικονομικού του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Στο χαιρετισμό του τόνισε την ανάγκη της κοινής δράσης φοιτητών και εργαζομένων και κατήγγειλε την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί με τη φοιτητική στέγη, όπου τα ενοίκια έχουν φτάσει σε δυσθεώρητα ύψη και τα δωμάτια που διαθέτει το Πανεπιστήμιο για φοιτητικές εστίες είναι ελάχιστα.

Ο Παναγιώτης Τσιτσιρίκης  πρόεδρος του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Βόλου, στην κεντρική ομιλία της συγκέντρωσης απαίτησε να παρθούν ουσιαστικά μέτρα ενάντια στην ακρίβεια που μαστίζει τα λαϊκά νοικοκυριά. Είπε ότι δεν συμβιβαζόμαστε με τα ψίχουλα που παρέχει η κυβέρνηση και ότι διεκδικούμε ρεύμα και τρόφιμα φθηνά για το λαό, συλλογικές συμβάσεις και αυξήσεις στους μισθούς πάνω από τον πληθωρισμό.

Τόνισε ακόμα ότι ο χειμώνας δεν είναι δύσκολος για όλους, αφού οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι έχουν αυξήσει θεαματικά την κερδοφορία τους, την ίδια ώρα που τα λαϊκά στρώματα υποφέρουν κάτω από το κύμα της ακρίβειας, από τους παγωμένους μισθούς και την ένταση της εκμετάλλευσης από τους εργοδότες οι οποίοι αξιοποιώντας το νομικό οπλοστάσιο που τους παρέχουν διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις, ξεζουμίζουν και κακοπληρώνουν τους εργαζόμενους.

Κάλεσε σε συνέχιση και δυνάμωμα του αγώνα ώστε ακόμα πιο αποφασιστικά να δοθεί η μάχη για την επιτυχία της Απεργίας στις 9 Νοέμβρη. Μια μάχη, όπως είπε, που θα βάλουμε τα δυνατά μας ώστε κάθε χώρος δουλειάς να γίνει εστία αντίστασης και στις 9 του Νοέμβρη να νεκρώσουν τα πάντα με τη μεγάλη γενική πανελλαδική απεργία.

πηγή: ertnews.gr