ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πιλοτικό πρόγραμμα τοιχογραφιών στο Κατάστημα Κράτησης Νέων Κασσαβέτειας

Με αφορμή πρωτοβουλία της Διεύθυνσης του Καταστήματος και κατόπιν πρόσκλησής της στην ομάδα UrbanAct και με τη συμμετοχή της "ΕΠΑΝΟΔΟΥ", υλοποιήθηκε το τριήμερο 2-4 Οκτωβρίου μία πειραματική προσπάθεια δημιουργίας τοιχογραφιών με τη συμμετοχή του streetartist SAME84
Πιλοτικό πρόγραμμα τοιχογραφιών στο Κατάστημα Κράτησης Νέων Κασσαβέτειας

Το πρόγραμμα περιελάμβανε μία μεγάλη, σε μέγεθος, τοιχογραφία από τον streetartist SAME84, ο οποίος συμμετείχε αφιλοκερδώς και υλοποίησε ένα εντυπωσιακό έργο με τίτλο «Η γνώση είναι δύναμη», στο χώρο όπου προαυλίζονται οι ανήλικοι κρατούμενοι.

Παράλληλα έγιναν συμμετοχικές δράσεις με την εμπλοκή των ανήλικων κρατουμένων και την ζωγραφική λέξεων που είχαν αποτυπωθεί σε χαμηλότερες επιφάνειες. Λέξεις (στα αγγλικά) συμβολικές όπως σεβασμός, διαφορετικότητα, αυτογνωσία κ.ά.

Το πρόγραμμα είχε επιτυχία, αφού κυριολεκτικά αναδιαμόρφωσε το περιβάλλον του προαυλίου των φυλακών προς το καλύτερο, έδωσε χρώμα, εικόνες, πνοή και αφορμή για συζητήσεις και σκέψεις.

Πρόθεση μας είναι αυτή η προσπάθεια να αποτελέσει τον οδηγό για ένα πιο ολοκληρωμένο και πρωτοποριακό πρόγραμμα, το οποίο θα αφορά το σύνολο των κτιριακών υποδομών των φυλακών μας, με την συνεργασία και επιμέλεια της UrbanAct.

Ευχαριστούμε τον Γενικό Γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής κ. Παπαθανασίου Κωνσταντίνο, την UrbanAct και τον streetartist SAME84, καθώς και την «ΕΠΑΝΟΔΟ» για την στήριξη και συμμετοχή τους στο όλο project.
 
Με εκτίμηση
 
Ο Διευθυντής του ΕΑΚΚΝ Κασσαβέτειας
 
Στέφανος Ραφτόπουλος