ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μαγνήσια: Κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς δουλειά 30 εργαζόμενοι στο “Βοήθεια στο Σπίτι

"Φωτιά" σε 30 εργαζόμενους στο πρόγραμμα “Βοήθεια στο Σπίτι” της Μαγνησίας βάζει η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, που ακυρώνει εν μέρει την προκήρυξη 4Κ/2020, μέσω της οποίας τακτοποιούνταν οι επί δεκαετίες εργαζόμενοι στο πρόγραμμα
Μαγνήσια: Κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς δουλειά 30 εργαζόμενοι στο “Βοήθεια στο Σπίτι

Η απόφαση του ΣτΕ αφήνει εκτός 1500εργαζόμενους σε όλη την χώρα, δλδ το 50% των θέσεων που υπηρετούν στο συγκεκριμένο πρόγραμμα. Συνολικά στην Μαγνησία υπηρετούν 60 περίπου εργαζόμενοι και οι μισοί κινδυνεύουν να βρεθούν στο φάσμα της ανεργίας.

Σε σχετική τους ανακοίνωση οι εργαζόμενοι αναφέρουν:

Οι εργαζόμενοι του Προγράμματος Βοήθεια στο Σπίτι, μετά από 20 χρόνια συνεχόμενης εργασίας και προσφοράς, βρίσκονται ξανά σε αδιέξοδο, με προφανή κίνδυνο την αναστολή λειτουργίας του Προγράμματος Βοήθεια στο Σπίτι.

Το Πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι αποτελεί για όλους, αλλά κυρίως για τους περιφερειακούς Δήμους, την μοναδική κοινωνική υπηρεσία, καλύπτοντας ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών, και η χρησιμότητά του έχει αναγνωριστεί από τους ίδιους τους ωφελούμενους πολίτες. Υπενθυμίζεται ότι οι εργαζόμενοι άπειρες φορές αντικατέστησαν το υποτυπώδες κοινωνικό κράτος προσφέροντας τις υπηρεσίες τους με συνέπεια και ευθύνη στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού σε δύσκολες συγκυρίες για την χώρα μας όπως η οικονομική κρίση, η πανδημία κλπ. Σήμερα καλούμαστε επίσης να επιλύσουμε καταστάσεις που απορρέουν από την ενεργειακή κρίση.

Απαιτούμε όπως, άμεσα το Υπουργείο Εσωτερικών μεριμνήσει  για την εξεύρεση οριστικής λύσης, για το σύνολο  των εργαζομένων του προγράμματος Βοήθεια στο Σπίτι και προβεί άμεσα σε περαιτέρω ενέργειες, σχετικά με την τακτοποίηση-μονιμοποίηση του συνόλου των εργαζομένων, οι οποίοι βρίσκονται στους οριστικούς πίνακες διορισθέντων  του ΑΣΕΠ, της προκήρυξης 4Κ/2020.  (ΤΕ ΦΕΚ Αρ. Φύλλου 1796 /29-07-2022 Τευχ.Γ , ΔΕ και ΥΕ ΦΕΚ Αρ .Φύλλου 1866/08-08-2022 Τευχ.Γ , ΠΕ ΦΕΚ Αρ.Φύλλου2449/28-09-2022 Τευχ.Γ).

Ζητούμε την στήριξη και συμπαράσταση στα αιτήματα μας.

πηγή: ertnews.gr