ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δήλωση υποψηφιότητας Θεοχάρη Σεσκλιώτη

Ως υποψήφιος σύμβουλος στην εκλογική περιφέρεια Κάρλας με το συνδυασμό "Όλοι μαζί, μπροστά"
Δήλωση υποψηφιότητας Θεοχάρη Σεσκλιώτη

Φίλες και φίλοι, αγαπητοί συνδημότες και συνδημότισσες

Γεννήθηκα, μεγάλωσα και δραστηριοποιούμαι στο Ριζόμυλο. Είμαι παντρεμένος με τη Μαρία Σουρλίγκα του Ιωάννη κι έχουμε ένα γιό τον Κωνσταντίνο.

Αποφοίτησα από το  Πολυκλαδικό Λύκειο Βόλου στην  κατεύθυνση του τομέα Γεωργικής Ανάπτυξης.

Ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, αλλά και ποδοσφαιριστής στον Αθλητικό Σύλλογο Ριζομύλου "Αστέρας" συνέβαλα κι εγώ στη διάκριση της ομάδας και κατ’ επέκταση του χωριού μου, με την κατάκτηση πρωταθλημάτων και κυπέλλων ΕΠΣΘ. Ακόμη, ως μέλος του Πολιτιστικού Συλλόγου του Ριζομύλου "Διάπλαση" συμμετείχα ενεργά στις δράσεις του, στην προσπάθεια ανάδειξης της τοπικής ιστορίας και του πολιτισμού της περιοχής μας.

Η ενασχόλησή μου  στα κοινά ξεκίνησε το 2007 κατόπιν πρότασης του τέως Νομάρχη Μαγνησίας Απόστολου Παπατόλια για τη συμμετοχή μου στις τότε Νομαρχιακές εκλογές.

Το 2009 διετέλεσα μέλος της Αγροτικής Επιτροπής της Νομαρχίας Μαγνησίας, μέσω της οποίας ασκήσαμε πιέσεις για την επίσπευση του έργου της ανασύστασης της λίμνης Κάρλας, ένα από τα μεγαλύτερα περιβαλλοντικά έργα της Ευρώπης και σίγουρα το μεγαλύτερο των  Βαλκανίων.

Το 2010 συμμετείχα στις αυτοδιοικητικές εκλογές με το συνδυασμό της τέως Δημάρχου κας Ελένης Λαΐτσου και διετέλεσα Αντιδήμαρχος των Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσίων του Δήμου Ρήγα Φεραίου για τα έτη 2013-2014. Στο ίδιο διάστημα είχα και την ευθύνη της διοργάνωσης των πολιτιστικών δραστηριοτήτων του Δήμου.

Κατά τη διάρκεια της θητείας μας διεκδικήσαμε και υλοποιήσαμε πολλά έργα.

Αναφέρω επιγραμματικά κάποια από αυτά:

Δημιουργία νέου σχολικού κτιρίου για το ΕΠΑΛ Βελεστίνου

Δημιουργία Κέντρου Πολιτισμού- Εκθεσιακού Χώρου "ΡΗΓΑΣ ΒΕΛΕΣΤΙΝΛΗΣ" (το οποίο αν και έχει ολοκληρωθεί μένει αναξιοποίητο εδώ και πέντε χρόνια)

Επίλυση των χρόνιων προβλημάτων της υδροδότησης Στεφανοβικείου, με την κατασκευή καινούργιου αγωγού 10 χλμ. και εξασφάλιση αδειοδότησης για τη νέα γεώτρηση στη θέση Σαριγκιόλ (Εικοσάρια)

Αποκατάσταση αποδυτηρίων στο γηπέδο Ριζομύλου.

Εξασφάλιση δύο αρδευτικών συστημάτων για τα γήπεδα Ριζομύλου και Αερινού

Αποκατάσταση γεφυροπλάστιγγας Ριζομύλου

Εξασφάλιση χρηματοδότησης 45.000€ για τη δημιουργία λαογραφικού Μουσείου Ριζομύλου   (πρόγραμμα Leader)

Αντικατάσταση των αγωγών ύδρευσης από αμίαντο στο Μ. Περιβολάκι

Εξασφάλιση χρηματοδότησης  για την ολοκλήρωση του "Σκοπευτηρίου Ριζομύλου" που είναι το μοναδικό σε όλη την Kεντρική Ελλάδα.

Ένταξη του Δήμου Ρήγα Φεραίου στη δράση "Εναρμόνιση Οικογενειακής και  Επαγγελματικής Ζωής" από την ΕΕΤΑΑ μέσω της οποίας δημιουργήθηκε ΚΔΑΠ στο Ριζόμυλο, ενισχύθηκαν οι υποδομές των Παιδικών Σταθμών, ενώ ταυτόχρονα έγινε ανακαίνιση και συντήρηση των σχολικών κτιρίων.

Δημιουργία κοινωνικών δομών, όπως Κοινωνικό Παντοπωλείο, Φαρμακείο, διανομή μερίδων φαγητού κ.α.

Ενίσχυση των πολιτιστικών δραστηριοτήτων του Δήμου (αποκριάτικες εκδηλώσεις, συναυλία αλληλεγγύης κ.α.)

Με αίσθημα ατομικής ευθύνης, με αποδεδειγμένη εμπειρία ως προς τον εντοπισμό, την ανάδειξη, τη διεκδίκηση, την επίλυση των προβλημάτων του τόπου, με ευαισθησίες από μεριάς μου τόσο για την Τοπική Αυτοδιοίκηση όσο και για το πολιτικό γίγνεσθαι, θεώρησα χρέος τη συμμετοχή μου στις επερχόμενες εκλογές σαν δημότης που οραματίζεται καλύτερες μέρες για την περιοχή μας.

Έχω την τιμή να ανακοινώσω την υποψηφιότητα μου ως Δημοτικός Σύμβουλος για το Δήμο Ρήγα Φεραίου στο πλευρό του υποψηφίου Δημάρχου Χαράλαμπου Πάσχου με τον Συνδυασμό "Όλοι μαζί , μπροστά…" και ζητώ τη στήριξη σας στις εκλογές της 26ης Μαϊου.

                                                                                                                                                              Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων

Θεοχάρης Κων. Σεσκλιώτης - Υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στην εκλογική περιφέρεια Κάρλας με το συνδυασμό "Όλοι μαζί, μπροστά".