ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ξεκινά η γνωριμία με το "Μεγάλο Μονοπάτι του Πηλίου"

Ξεκινά η γνωριμία με το "Μεγάλο Μονοπάτι του Πηλίου"

Ο Φορέας Πολιτισμού της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος & Αλμυρού, "Μαγνήτων Κιβωτός, για τη διάσωση του πολιτιστικού αποθέματος",  ξεκίνησε και τις δράσεις του με το "Μεγάλο Μονοπάτι του Πηλίου", μια ιδέα του Νίκου Μαγγίτση.

Στοχεύει να συμβάλλει με όλες του τις δυνάμεις στην απόκτηση περιβαλλοντικής ευαισθησίας και συνείδησης, στην ανάδειξη της αξίας του βουνού, την προστασία των μνημείων και της επίδρασης της βιοποικιλότητάς του στη ζωή των ανθρώπων, να αποτελέσει την αφετηρία για την προστασία και ανάδειξη των σημαντικών πολιτισμικών και περιβαλλοντικών πόρων του Πηλίου, να ενισχύσει και να καθιερώσει τον περιπατητικό τουρισμό σε ολόκληρη την περιοχή της Ανατολικής χερσαίας Μαγνησίας.

Ξεκινάει από το Καμάρι του Κεραμιδίου, στον Δήμο Ρήγα Φεραίου και αφού διασχίσει το Δυτικό και Κεντρικό Πήλιου του Δήμου Βόλου, διέρχεται από σημαντικούς προορισμούς του Ανατολικού Πηλίου, του Δήμου Ζαγοράς – Μουρεσίου και φτάνει μέχρι την Αγία Κυριακή, επίνειο του Τρικερίου, στον Δήμο Νοτίου Πηλίου. 

Μέσα από το "Μεγάλο Μονοπάτι του Πηλίου", πεζοπόροι από ολόκληρο τον κόσμο από την προσεχή Άνοιξη θα έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν τις ομορφιές του Πηλίου και να εξερευνήσουν τα μυστικά των Κενταύρων, να γευτούν τοπικά προϊόντα και να μυηθούν σε κομμάτια της ιστορίας που έχουν μείνει στην αφάνεια μέχρι σήμερα.

Πρόγραμμα για την γνωριμία και υποστήριξη των κατοίκων και των επιχειρηματιών της περιοχής κατήρτισε ήδη η νεοσύστατη "Επιτροπή Λειτουργίας"του, υπό τον εμπνευστή του, Νίκο Μαγγίτση, που περιλαμβάνει συναντήσεις σε διάφορα σημεία από τα οποία διέρχεται "το Μεγάλο Μονοπάτι του Πηλίου", αλλά και περιπατητικές διαδρομές, με έμφαση στο πολιτιστικό ενδιαφέρον για τα φυσικά, θρησκευτικά και άλλα μνημεία.

Tην ερχόμενη Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2022, με την καθοδήγηση του Νίκου Μαγγίτση, ξεκινούν μικρές πεζοπορικές πορείες τμημάτων του ΜΜΠ.

Η πρώτη συγκέντρωση είναι στις 11.00 το πρωί της Κυριακής, στον χώρο στάθμευσης πριν από τον Άγιο Ονούφριο.

Η πρώτη διαδρομή που θα γνωρίσουν όσοι συμμετάσχουν είναι: Άγιος Ονούφριος, Σταγιάτες, Πορταριά, Μακρινίτσα, και τέρμα πάλι στον Άγιο Ονούφριο.

Διάρκεια: 3 ώρες και βαθμός δυσκολίας: 2/5

Δηλώσεις συμμετοχής στο τηλέφωνο 6977456445 Νίκος Μαγγίτσης

Η συμμετοχή είναι δωρεάν.

Με την πρώτη αυτή γνωριμία με "το Μεγάλο Μονοπάτι του Πηλίου", η "Επιτροπή λειτουργίας" απευθύνει ανοικτή πρόσκληση στους πολίτες να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα, ώστε μέσω της ενημέρωσης και της περιήγησης να γνωρίσουν τη φυσική και πολιτιστική κληρονομιά της πιο κοντινής στην πόλη μας διαδρομής.

Την επόμενη Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2022 έχει επιλεγεί η διαδρομή, Χάνια, Γολγοθάς και επιστροφή. Διάρκεια: 2,5 ώρες, βαθμός δυσκολίας: 2/5, για την οποία θα δοθούν περισσότερες πληροφορίες την επόμενη εβδομάδα.

πηγή: ertnews.gr