ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σύσκεψη ταξικών σωματείων για την ακρίβεια

Το θέμα της ακρίβειας και την οργάνωση των δράσεών τους θα συζητήσουν, σήμερα, Τετάρτη 5 Οκτωβρίου στις 6 το απόγευμα στο Μεταξουργείο συνδικάτα εργαζομένων της Μαγνησίας
Σύσκεψη ταξικών σωματείων για την ακρίβεια

Το θέμα της ακρίβειας και την οργάνωση των δράσεών τους θα συζητήσουν, σήμερα, Τετάρτη 5 Οκτωβρίου στις 6 το απόγευμα στο Μεταξουργείο συνδικάτα εργαζομένων της Μαγνησίας.

Η σύσκεψη γίνεται ενόψει και της πανελλαδικής απεργίας που έχει προκηρυχθεί για τις 9 Νοεμβρίου με τα συνδικάτα σε ανακοίνωσή τους να τονίζουν: «Αυτό που έχουμε ζήσει στο πετσί μας τον τελευταίο χρόνο, είναι συνεχόμενες και ραγδαίες αυξήσεις στην τιμή της ενέργειας, με αποτέλεσμα το ρεύμα, το πετρέλαιο και η βενζίνη να έχουν μετατραπεί σε πανάκριβα είδη πολυτελείας. Ο οικογενειακός προϋπολογισμός έχει «τιναχθεί στον αέρα», σε συνδυασμό με τις υπέρογκες αυξήσεις σε κατοικία και είδη πλατιάς κατανάλωσης. Κουραστήκαμε να ακούμε από τους νυν και πρώην κυβερνητικούς ότι αυτός ο χειμώνας θα είναι δύσκολος».

Τα συνδικάτα καλούν σε αγωνιστική συμπόρευση και διεκδικούν για όλους συλλογική σύμβαση εργασίας και ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις πάνω από τον πληθωρισμό. Αξιώνουν επίσης μείωση και πλαφόν στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος και του φυσικού αερίου, κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και του ΦΠΑ σε πετρέλαιο, βενζίνη, φυσικό αέριο και ηλεκτρική ενέργεια, μείωση και πλαφόν στις τιμές στα βασικά είδη πλατιάς κατανάλωσης, όπως διατροφής (π.χ. γάλα, άλευρα, έλαια, λίπη), ένδυσης κ.ο.κ.

Τα σωματεία και οι φορείς που διοργανώνουν τη σύσκεψη είναι το συνδικάτο μετάλλου ν. Μαγνησίας «Μήτσος Παπαρήγας», ο σύλλογος εμποροϋπαλλήλων & ιδιωτικών υπαλλήλων, σωματείο καθαριστριών – καθαριστών, οι σύλλογοι συνταξιούχων ΙΚΑ και Δημοσίου και ο δημοκρατικός σύλλογος γυναικών Μαγνησίας.

πηγή: taxydromos.gr