ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Με μια τροπολογία λύνεται το θέμα και παίζουμε

"Οι 57 Ενώσεις που τάχθηκαν υπέρ της αναστολής των πρωταθλημάτων στη ΓΣ της ΕΠΟ δεν είναι χαρούμενες γι’ αυτό, αλλά έτσι έπρεπε να πράξουν γιατί υπάρχει μεγάλο πρόβλημα με ομάδες που δεν μπορεί να κατανοήσει ο υφυπουργός αθλητισμού" τόνισε -μεταξύ άλλων- ο πρόεδρος της ΕΠΣ Θεσσαλίας, Μίλτος Καλόγηρος
Με μια τροπολογία λύνεται το θέμα και παίζουμε
Ο πρόεδρος της ΕΠΣΘ Μίλτος Καλόγηρος

Σε όλα τα προβλήματα στο ποδόσφαιρο μπορεί να υπάρξουν λύσεις με συνεννόηση, συζήτηση και ενημέρωση εκτιμά ο πρόεδρος της ΕΠΣΘ Μίλτος Καλόγηρος, τονίζοντας πως τα τοπικά πρωταθλήματα μπορούν να ξεκινήσουν αν ο Λευτέρης Αυγενάκης έχει μια σωστή ενημέρωση για τις ιδιαιτερότητες που έχουν οι ερασιτεχνικές ομάδες.

Ο πρόεδρος της ΕΠΣΘ μιλώντας στον Spor Fm 89,5 ανέφερε πως οι 57 Ενώσεις που τάχθηκαν υπέρ της αναστολής των πρωταθλημάτων στη ΓΣ της ΕΠΟ δεν είναι χαρούμενες γι’ αυτό, αλλά έτσι έπρεπε να πράξουν γιατί υπάρχει μεγάλο πρόβλημα με ομάδες που δεν μπορεί να κατανοήσει ο υφυπουργός αθλητισμού.

Ο Μίλτος Καλόγηρος τόνισε πως: «Κανείς δεν είναι κατά του Μητρώου, αλλά όχι με αυτόν τον τρόπο, ούτε με το αποφασίζουμε και διατάσσουμε. Ζητούμενο για εμάς είναι να μην υπάρχουν αγωνιστικές κυρώσεις για τα σωματεία που δεν έχουν τη δυνατότητα να μπουν στο Μητρώο. Δεν μπορούμε να τα αποκλείσουμε από τα πρωταθλήματα. Ας μην πάρουν χρήματα από τη ΓΓΑ. Αυτό αν υπάρξει η θέληση γίνεται με μια τροπολογία. Τόσες έχουν κατατεθεί αλλά μια που να μην τιμωρεί αγωνιστικά τις ομάδες λύνει το πρόβλημα που δημιουργείται και από τον ίδιο τον νόμο του Αυγενάκη τις απαιτήσεις, αλλά και τις καθυστερήσεις της γραμματείας» ανέφερε ο πρόεδρος της ΕΠΣΘ που στάθηκε και στα προβλήματα της Μαγνησίας: «Τα σωματεία μας, τα 30 είναι στο μητρώο, 13 έχουν κάνει τα χαρτιά τους και περιμένουν, όμως είναι και δύο που κάνουν μια νέα προσπάθεια, αλλά δεν τους δίνεται η δυνατότητα να μπουν καν στο Μητρώο γιατί δεν ήταν ενεργά πέρσι. Είναι ο Ηρακλής και ο Ατρόμητος Νέας Ιωνίας.

Επίσης από αυτά που έκαναν αίτηση αν κάποια απορριφτεί μέχρι τις 30/12 μετά δεν θα μπορούν να παίξουν. Δηλαδή να ξεκινήσει το πρωτάθλημα και μετά να πούμε σε μια ομάδα τώρα δεν μπορείς να παίξεις; Είναι αρκετά τα προβλήματα που δεν βλέπει το υπουργείο, ενώ του χρόνου θα είναι πιο δύσκολο με τους προπονητές που δεν θα δικαιολογούνται αυτό με το δίπλωμα UEFA C. Εμείς κάναμε και εκλογές με μόλις 16 σωματεία, ο Αυγενάκης μιλάει για σωματεία σφραγίδες, αλλά δεν το αποδεικνύει. Εμείς θέλουμε να παίξουμε ποδόσφαιρο με όλες τις ομάδες που δήλωσαν συμμετοχή. Αν θέλει όπως λέει να κάνει καλύτερο το ποδόσφαιρο, το έχει ξεκινήσει λάθος. Το ποδόσφαιρο ξεκινά από το ερασιτεχνικό όπου από προπονητή ζητείται άδεια εξασκήσεως επαγγέλματος που δεν ζητείται στο επαγγελματικό! Αν υπάρξει η τροπολογία που δεν έχει αγωνιστικές κυρώσεις για τις ομάδες που δεν είναι στο μητρώο, τα πρωταθλήματα ξεκινούν αύριο, αν και κάποια αλλά προβλήματα θα είναι άλυτα» κατέληξε ο πρόεδρος της ΕΠΣΘ, Μίλτος Καλόγηρος.

Απόλλωνας και Αχιλλέας στο Μητρώο

Δύο ακόμη ποδοσφαιρικοί σύλλογοι που θα αγωνιστούν στο πρωτάθλημα της Γ’ Κατηγορίας ΕΠΣΘ, ο Απόλλων Καναλίων και ο Αχιλλέας Αχιλλείου εντάχτηκαν πλέον στο Μητρώο της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, έχοντας επικαιροποιημένα τα στοιχεία τους για το 2022. Τις προηγούμενες μέρες εκτός των ομάδων της Α’ ΕΠΣΘ είχαν ενταχτεί και οι Μικροθήβες, ο Κένταυρος Αργαλαστής και οι Μυρμηδόνες.

πηγή: taxydromos.gr