ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΛΛΑΔΑ - ΚΟΣΜΟΣ

"Μαγνητικά Πεδία" στον δρόμο για τα Όσκαρ

H επίσημη υποψηφιότητα της Ελλάδας στην 95η διοργάνωση των βραβείων της Αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου, στην κατηγορία της Διεθνούς ταινίας
"Μαγνητικά Πεδία" στον δρόμο για τα Όσκαρ

Η ταινία μυθοπλασίας "Μαγνητικά Πεδία" του σκηνοθέτη Γιώργου Γούση, επελέγη για να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην 95η διοργάνωση βραβείων OSCAR με σκοπό τη διεκδίκηση του Βραβείου Διεθνούς Ταινίας Μεγάλου Μήκους. Την επίσημη υποψηφιότητα της Ελλάδας για το Βραβείο OSCAR Διεθνούς Ταινίας Μεγάλου Μήκους (πρώην Βραβείο Ξενόγλωσσης Ταινίας), στο πλαίσιο της 95ης διοργάνωσης της Αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου, επέλεξε επταμελής επιτροπή, η οποία συγκροτήθηκε αποκλειστικά για τον σκοπό αυτό.

Τα μέλη της ήταν:

1. Τάσος Μπουλμέτης, σκηνοθέτης, ως Πρόεδρος 

2. Γιώργος Μαυροψαρίδης, μοντέρ, ως Αντιπρόεδρος

3. Μάρκος Γκαστίν, σκηνοθέτης, ως μέλος

4. Τζώρτζης Γρηγοράκης, σκηνοθέτης, ως μέλος

5. Ευγενία Δημητροπούλου, ηθοποιός, ως μέλος

6. Γιάννης Ζουμπουλάκης, κριτικός κινηματογράφου, ως μέλος

7. Πόλυ Λυκούργου, κριτικός κινηματογράφου, ως μέλος

H Επιτροπή συνήλθε σε συνεδρίαση και μετά από διεξοδική συζήτηση, πρότεινε κατά πλειοψηφία τα «Μαγνητικά Πεδία», καθώς έκρινε ότι πρόκειται για μία ταινία που μιλάει απευθείας στον θεατή, ενώ δύναται να σταθεί σε ένα διεθνές κοινό, από τη στιγμή που πραγματεύεται ένα θέμα οικουμενικό, αυτό της υπαρξιακής κρίσης. Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, αρμόδιος για θέματα Σύγχρονου Πολιτισμού, Νικόλας Γιατρομανωλάκης, έκανε αποδεκτή τη γνώμη της Επιτροπής και εξέδωσε τη σχετική απόφαση.

Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού θα μεριμνήσει για την έγκαιρη ολοκλήρωση των διαδικασιών εκπροσώπησης της Ελλάδας στην 95η διοργάνωση των βραβείων OSCAR, σύμφωνα με τους κανονισμούς της Αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.

πηγή: tovima.gr

Πιο διαβασμένα