ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η καρδιά της κλασικής αυτοκίνησης χτύπησε στον Βόλο

Η καρδιά της κλασικής αυτοκίνησης χτύπησε στον Βόλο

Η καρδιά της κλασσικής αυτοκίνησης χτύπησε δυνατά στον Βόλο, μέσα από ένα ξεχωριστό γεγονός, το Σάββατο 24 και την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου, αφού δεκάδες κλασσικά οχήματα συμμετείχαν σε μια πρωτότυπη εκδήλωση με τίτλο "Distinguished Gentleman’s Drive", τη μεγαλύτερη φιλανθρωπική εκδήλωση που γίνεται ταυτόχρονα σε περισσότερες από 200 πόλεις σε όλο τον κόσμο, με ιδιοκτήτες κλασικών αυτοκινήτων, κάνοντας την καρδιά της κλασσικής αυτοκίνησης να χτυπήσει δυνατά από τη Θεσσαλική πόλη.

O σκοπός της εκδήλωσης του περασμένου Σ/Κ 24-25/9/2022 αφορούσε την ενημέρωση του γενικού πληθυσμού πάνω στους κινδύνους για τη ζωή, που προέρχονται από την καθυστερημένη διάγνωση του καρκίνου του προστάτη, καθώς επίσης και σε θέματα ψυχικής υγείας των ανδρών.

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης των κλασσικών οχημάτων μοιράστηκαν ενημερωτικά φυλλάδια, προβλήθηκαν σχετικά βίντεο και ενημερώθηκαν όλοι οι ενδιαφερόμενοι για την πρόληψη του καρκίνου του προστάτη από τον Χειρουργό- Ουρολόγο/ Ανδρολόγο MD, FEBU, PhD κ. Κωνσταντίνο Ευσταθίου, Διδάκτορα Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και Διευθυντή Ιατρικής Υπηρεσίας και Ουρολογικού Τμήματος "ΆΝΑΣΣΑ", με σκοπό να σωθούν ανθρώπινες ζωές. 

Για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του γενικού πληθυσμού χρησιμοποιήθηκαν τα κλασσικά οχήματα, που έχουν εκατομμύρια φίλους σε παγκόσμιο επίπεδο και τις διοργανώσεις τους παρακολουθούν πολίτες από όλες τις χώρες του πλανήτη, για να μεταδοθούν μηνύματα δημόσιας υγείας και πρόληψης σοβαρών ασθενειών , όπως συνέβη, με απόλυτη επιτυχία, στην εκδήλωση του Βόλου, που ήταν πρωτοπόρα και καινοτόμα και αποτελεί μέρος μιας παγκόσμιας συντονισμένης κίνησης για την υγεία του Ανθρώπου.

Οι εκδηλώσεις στο Βόλο εξελίχθηκαν για δύο συνεχόμενες μέρες, το Σάββατο 24  και την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου στον χώρο του Πανεπιστημίου Βόλου – παραλία, όπου δεκάδες "δεσποινίδες" ηλικίας πολλών δεκαετιών,  παρατάχθηκαν μπροστά στο κτίριο "Παπαστράτος",  στην έκθεση κλασικών αυτοκινήτων, με σκοπό  την ενημέρωση των πολιτών για τον Καρκίνο του Προστάτη και την Ψυχική Υγεία των ανδρών, αλλά  και τη στήριξη της παγκόσμιας έρευνας για το θέμα αυτό, με on line μικρές ή μεγαλύτερες δωρεές.

Εντυπωσιακή ήταν η πορεία των κλασσικών οχημάτων στο Πήλιο, αφού πριν από την εκκίνηση της 42ης Ανάβασης Πορταριάς,  μετά από συνεννόηση με τη Λέσχη Αυτοκινήτων Βόλου, που είναι ο διοργανωτής Φορέας αυτού του θαυμάσιου θεσμού, που συγκεντρώνει το ενδιαφέρον Ελληνικών και ξένων πληρωμάτων και διαφημίζει το Πήλιο και τη χώρα σε όλο τον κόσμο , δημιουργήθηκε μια μικρή πομπή κλασσικών οχημάτων που ενθουσίασε και καταχειροκροτήθηκε από τους χιλιάδες θεατές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο μεγάλος πρωταγωνιστής και συντονιστής των εκδηλώσεων, ο Πρόεδρος της Φ.Ι.Ο. κ. Κώστας Καρακατσάνης, κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων, που με τόση επιμέλεια προετοίμασε και απόλαυσαν χιλιάδες λάτρεις των κλασσικών οχημάτων, πληροφορήθηκε, τη μεγάλη καταστροφή, που έγινε από φωτιά στις εγκαταστάσεις των επιχειρήσεών του στη ΒΙ.ΠΕ. Βόλου και αποχώρησε.

πηγή: ertnews.gr