ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Οδηγούσε ανάποδα σε Εθνική και στον δρόμο Λάρισα - Βόλος

Οδηγούσε ανάποδα σε Εθνική και στον δρόμο Λάρισα - Βόλος

Σκηνές από κινηματογραφική ταινία εκτυλίχθηκαν χθες τα ξημερώματα στην εθνική οδό, στο ύψος του Βελεστίνου. Οδηγός ιδιωτικής χρήσεως αυτοκινήτου, ηλικίας 63 χρόνων, ημεδαπός, πιθανότατα μετά από κατανάλωση αλκοόλ, μπήκε αντίθετα στον αυτοκινητόδρομο και για αρκετά χιλιόμετρα δεν συμμορφωνόταν στις υποδείξεις των αστυνομικών, οι οποίοι τον καταδίωκαν με περιπολικά.

Το περιστατικό σημειώθηκε τα ξημερώματα χθες Κυριακή μισή περίπου ώρα πριν τις τέσσερις, όταν υπάλληλοι της Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου εντόπισαν από τις ηλεκτρονικές κάμερες ιδιωτικής χρήσης αυτοκίνητο να βγαίνει από την έξοδο του Μεγάλου Μοναστηρίου προς την εθνική οδό και να κινείται ανάποδα στο ρεύμα προς Αθήνα.

Αμέσως σήμανε συναγερμός στην Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου, υπάλληλοι της οποίας ειδοποίησαν την Τροχαία Αυτοκινητοδρόμων ΠΑΘΕ Μαγνησίας, καθώς το όχημα είχε ήδη εισέλθει στα διοικητικά όρια του νομού στο ύψος του Βελεστίνου και ήταν ευτύχημα, που δεν σημειώθηκε ατύχημα με άλλο διερχόμενο όχημα, καθώς εκείνη την ώρα η κίνηση ήταν περιορισμένη.

Αμεσα στο σημείο βρέθηκαν πληρώματα περιπολικών του Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων ΠΑΘΕ Μαγνησίας, καθώς και αντίστοιχα της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μαγνησίας και άρχισε η περιπετειώδης καταδίωξη.

Με αναμμένους φάρους, σειρήνες και ηχητικά σήματα οι αστυνομικοί προσπαθούσαν να σταματήσουν τον οδηγό του οχήματος, ο οποίος ωστόσο αγνοούσε τις υποδείξεις τους και συνέχιζε την τρελή του πορεία, προσκρούοντας ταυτόχρονα στη διαχωριστική νησίδα στο ύψος του ανισόπεδου κόμβου Βελεστίνου.

Παράλληλα, η τρελή πορεία του ΙΧ συνεχίστηκε και στην παλιά εθνική οδό Βόλου - Λάρισας στο ύψος της Χαλυβουργίας.

Ο οδηγός συνέχιζε να κινείται αντίθετα στο ρεύμα κυκλοφορίας, όταν τελικά εξετράπη αριστερά της πορείας του και ακινητοποιήθηκε στο πρανές.

Οι αστυνομικοί κατάφεραν να συλλάβουν τελικά τον οδηγό, ο οποίος είναι 63χρονος ημεδαπός και αμέσως διακομίστηκε προληπτικά στο Νοσοκομείο Βόλου, καθώς έφερε τραύματα από την πρόσκρουση.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία από την Αστυνομία, εξετάζεται το ενδεχόμενο ο 63χρονος οδηγός να είχε καταναλώσει ποσότητα αλκοόλ, με την προανάκριση να συνεχίζεται.

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας

 Στη σχετική ανακοίνωση η Αστυνομία αναφέρει τα εξής:

"Συνελήφθη, χθες (25-09-2022) τις πρώτες πρωινές επί του αυτοκινητοδρόμου Π.Α.Θ.Ε., από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμου Π.Α.Θ.Ε. Μαγνησίας, ένας ημεδαπός, κατηγορούμενος για επικίνδυνη οδήγηση.

Ειδικότερα, ο συλληφθείς, επιβιβαζόμενος σε Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο, κινούνταν στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας σε τμήματα του αυτοκινητοδρόμου Π.Α.Θ.Ε. και της Παλαιάς Εθνικής Οδού Λάρισας – Βόλου, έχοντας προσκρούσει και στην κεντρική νησίδα ασφαλείας του Π.Α.Θ.Ε., στο ύψος του Ανισόπεδου Κόμβου Βελεστίνου.

Μάλιστα, κινούμενος αντίθετα επί του αυτοκινητοδρόμου στο ρεύμα προς Αθήνα, με κατεύθυνση προς Θεσσαλονίκη, εξετράπη αριστερά της πορείας του και ακινητοποιήθηκε στο πρανές.

Κατά τη διάρκεια της αντίθετης κίνησης του οχήματος στον αυτοκινητόδρομο καθώς και εκτός αυτού, όπου συνέδραμαν πληρώματα περιπολικών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μαγνησίας και αντίστοιχο του Τμήματος Τροχαίας

Αυτοκινητοδρόμου Π.Α.Θ.Ε. Μαγνησίας το ακολουθούσε κινούμενο κανονικά στο ρεύμα κυκλοφορίας του, με συνεχή προσπάθεια ακινητοποίησής του.

Ο οδηγός του οχήματος διακομίστηκε προληπτικά στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου".

πηγή: taxydromos.gr