ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

"Αν μου ζητηθεί θα ήθελα να προσφέρω στη Νίκη Βόλου"

"Αν μου ζητηθεί θα ήθελα να προσφέρω στη Νίκη Βόλου"
φωτογραφία: goalpost.gr

Στο ραδιόφωνο του ΒΟΛΟΣ 98.6 FM και στην εκπομπή CLASICO φιλοξενήθηκε ο Ζήσης Ντελόπουλος, τονίζοντας πως αν η Νίκη του ζητήσει να βοηθήσει στην προσπάθεια ανάκαμψης του συλλόγου, είναι έτοιμος να προσφέρει. Ο γνωστός επιχειρηματίας που ήταν στο διοικητικό σχήμα που οδήγησε τη Νίκη στην Α’ Εθνική, τη σεζόν 2013-14, αναφέρθηκε στο νοικοκυριό που υπάρχει στην ομάδα και τα στοιχεία που χρειάζονται ώστε να κάνει το άλμα στην επόμενη κατηγορία.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Ζήση Ντελόπουλου όπως αποδόθηκε από goalpost.gr:

Για την παρουσία του στη Νεάπολη στο φιλικό της Νίκης με την ΑΕΛ:

«Ήρθα να δω μια παλιά αγαπημένη, μια ομάδα που υπηρέτησα το 2013-14, μια ομάδα που έγραψε ιστορία, τουλάχιστον εκείνη την εποχή μετά από πολλά χρόνια βγήκε στην Α’ Εθνική. Ένας πολυπόθητος στόχος έγινε πραγματικότητα, μετά από μια μεγάλη προσπάθεια αρκετών ατόμων. Τίποτα δεν γίνεται με κάποια μοντέλα – κι αυτό είναι που θέλω να τονίσω – όπου κάποιοι είναι “one man show”. Αν δεν έχεις μια ομάδα ανθρώπων να μοιράσεις δραστηριότητες, δεν μπορείς μόνος σου να τα κάνεις όλα. Δεν είναι μόνο τα λεφτά, είναι και η προσπάθεια, είναι η αγάπη, η λέξη “οικογένεια” που πρέπει να έχει μια ομάδα για να πετύχει τον στόχο. Αν λοιπόν η ομάδα δεν είναι “οικογένεια” δεν μπορείς να πας πουθενά. Αυτό στη Νίκη το βλέπω και το θαυμάζω».

«Οι ομάδες δεν χτίζονται σε έναν χρόνο»

«Θέλω επίσης να τονίσω τα όμορφα πράγματα που είδα στη Νίκη Βόλου μετά από αρκετά χρόνια. Ότι υπάρχει “νοικοκυριό” κι αυτό είναι σημαντικό, υπάρχει Διοίκηση, υπάρχει προπονητής, υπάρχει ο υπέροχος κόσμος της Νίκης που συνεχίζει να ακολουθεί την ομάδα και μπράβο του. Απλά τώρα χρειάζεται υπομονή, γιατί οι ομάδες δεν χτίζονται ούτε σε ένα, ούτε σε δύο χρόνια. Πρέπει να υπάρχει ένα πλάνο από 3-5 έτη κι εκεί κάνεις ταμείο και βλέπεις τι μπορείς να κάνεις ή τι έκανες. Δεν γίνεται μια ομάδα σε έναν χρόνο. Πρέπει λοιπόν ο κόσμος να καταλάβει και πολλές φορές και οι παράγοντες, οι οποίοι προάγουν το ποδόσφαιρο να λένε την αλήθεια. Για παράδειγμα να λένε φέτος πάμε για να μείνουμε στην κατηγορία, φέτος πάμε να κάνουμε ανανέωση, φέτος πάμε να βγάλουμε κάποια ταλέντα δικά μας…»

«Πρώτα ο υγιής αθλητισμός και μετά ο πρωταθλητισμός»

«Καλός είναι και ο πρωταθλητισμός, αλλά πρώτα κάνουμε έναν υγιή αθλητισμό και μέσα από αυτόν έρχεται και ο πρωταθλητισμός. Εδώ στην Ελλάδα πάντα κυνηγάμε τον πρωταθλητισμό. Λένε είμαστε μεγάλη ομάδα και άλλα που ακούω από πολλές ομάδες. Δεν είναι έτσι όμως. Μπορεί παλιά να ήταν μια μεγάλη ομάδα, σήμερα τα δεδομένα είναι άλλα. Πρέπει να προσαρμοζόμαστε γρήγορα στα δεδομένα που έχουμε στα χέρια μας. Πέρυσι η Νίκη Βόλου έκανε ένα πολύ καλό πρωτάθλημα, είχε μια καλή ομάδα, θα μπορούσε να είχε πάει και καλύτερα».

«Φέτος η Νίκη μπορεί να κάνει το κάτι παραπάνω»

«Φέτος πιστεύω ότι μπορεί να κάνει το άλμα, να κάνει το κάτι παραπάνω. Κάνουν καλή δουλειά τα παιδιά εκεί, ασχολούνται και με τις Ακαδημίες. Βασικό πράγμα που λείπει όμως αυτή τη στιγμή από τη Νίκη Βόλου και από την κάθε σοβαρή ομάδα είναι να έχει ένα δικό της αθλητικό κέντρο. Δεν μπορούμε να μιλάμε για ποδόσφαιρο και να μην έχεις το δικό σου αθλητικό κέντρο ή να μην έχεις Ακαδημίες ή να μην έχεις ένα γήπεδο που θα είναι στάνταρτ. Γιατί και πέρυσι σε κάποια παιχνίδια ταλαιπωρήθηκε λίγο η Νίκη Βόλου μια έπαιζε Πανθεσσαλικό, μια Νεάπολη. Όλα αυτά για τους ποδοσφαιριστές και για τον κόσμο και για όλους, ακόμη και για τους ανθρώπους που βάζουν διαφήμιση πρέπει να είναι στάνταρτ. Να ξέρουν για παράδειγμα από την αρχή και οι ποδοσφαιριστές και οι προπονητές που θα γίνονται οι προπονήσεις, σε ποιον αγωνιστικό χώρο θα παίζουν. Είναι πράγματα σημαντικά για μια ομάδα».

«Αν μου ζητηθεί θα ήθελα να προσφέρω στη Νίκη Βόλου»

«Σε ότι αφορά εμένα, αν πραγματικά δω ολοκληρωμένο το πλάνο και το μπάτζετ της ομάδας και μου ζητηθεί, με αφορμή που μπήκε και η οικογένεια Ξάνθη, γιατί υπάρχει ένα δεσμός μεταξύ των δύο οικογενειών, έχουμε φιλική και επαγγελματική σχέση χρόνια, αγαπάμε την ομάδα, αγαπάμε το ποδόσφαιρο, θέλουμε πραγματικά να προσφέρουμε. Αν λοιπόν μου ζητηθεί κάτι επισήμως και δω ότι μπορώ να προσφέρω θα ήθελα να το κάνω. Αλλά δεν θέλω ούτε να υποθάλψω κάποιο έργο, ούτε να βγω μπροστά από κάποιους ανθρώπους που έχουν ένα ζωντανό όνειρο. Θέλω να στηρίξω όχι να βγω μπροστά τους. Πιστεύω η ομάδα αυτή τη στιγμή έχει Διοίκηση, καλή Διοίκηση, υπάρχει νοικοκυριό. Χρειάζεται λίγο υπομονή και πιστεύω θα την έχει ο κόσμος της Νίκης Βόλου. Θα γίνει μια επίσημη συζήτηση σύντομα με την οικογένεια Ξάνθη και τη Διοίκηση της Νίκης Βόλου κι αν μας ζητηθεί κάτι επισήμως και μπορούμε να το ακολουθήσουμε και να το υπηρετήσουμε είναι στις προθέσεις μας».

πηγή: goalpost.gr