ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σας καλούμε να αναστείλετε άμεσα την ισχύ αυτού του νόμου

Αναστολή της αγωνιστικής δράσης λόγω του γνωστού ζητήματος με το Μητρώο ανακοίνωσε και η ΕΠΣ Ν. Λάρισας που καλεί την πολιτεία και τον υπουργό να στηρίξουν τον ερασιτεχνικό αθλητισμό και να αφήσουν τα γήπεδα ανοιχτά "πριν είναι αργά για τα παιδιά μας", όπως χαρακτηριστικά αναγράφεται
Σας καλούμε να αναστείλετε άμεσα την ισχύ αυτού του νόμου

Η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ν. Λάρισας με υψηλότατο αίσθημα ευθύνης αποφάσισε την αναστολή οποιασδήποτε επίσημης αγωνιστικής δράσης αρμοδιότητάς της, μέχρι τις 30.09.2022, προκειμένου να εναρμονιστεί με τις αποφάσεις που θα ληφθούν κατά την επικείμενη Γενική Συνέλευση της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας.

Η ΕΠΣΝ. Λάρισας παραμένει σταθερά προσηλωμένη στην αναγκαιότητα στήριξης των σωματείων της προσφέροντας τόσα χρόνια ότι είναι εφικτό και ανέφικτο για να κρατήσει βιώσιμες τις ομάδες.

Οι κυρώσεις  της υπ. αριθ. ΥΠΠΟΑ/οικ. 435525/13-09-2022 Εγκυκλίου της Γ.Γ.Α.  αποτελούν ευθεία παρέμβαση στον χώρο του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου, θα κρατήσουν σε αγωνιστική απραξία και κατ’ επέκταση θα οδηγήσουν στη διάλυση περισσότερα από 80 σωματεία του νομού μας που οι άνθρωποι τους με υπεράνθρωπες προσπάθειες κατάφεραν να τα κρατήσουν ζωντανά τόσο μέσα στην περίοδο της μακρόχρονης οικονομικής κρίσης που βίωσε η χώρα μας όσο και κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Τα ερασιτεχνικά σωματεία αποτελούν το οξυγόνο για τη διατήρηση της «ζωής» στις επαρχιακές περιοχές μέσω της αθλητικής, κοινωνικής και πολιτιστικής προσφοράς τους και δίνουν δύναμη και κίνητρο στους ανθρώπους αυτών των περιοχών για να μην τις εγκαταλείψουν. Η κύρωση της μη συμμετοχής στις αγωνιστικές δραστηριότητες μέσω του νόμου στα σωματεία που δεν έχουν κάνει την εγγραφή τους στο μητρώο της ΓΓΑ αλλά πληρούν όλες τις προϋποθέσεις της Ομοσπονδίας αποτελεί ταφόπλακα για όλους τους εμπλεκομένους με το πιο δημοφιλές άθλημα του τόπου μας. Περισσότεροι από 3.000 ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές, 10.000 παιδιά, 100 διαιτητές, 80 προπονητές και δεκάδες χιλιάδες φίλαθλοι του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου στο νομό μας σταματούν ετσιθελικά την ενασχόλησή τους με το χόμπι τους επειδή εσείς κ. υπουργέ αποφασίσατε να “κυνηγήσετε φαντάσματα”.

Σας καλούμε να αναστείλετε άμεσα την ισχύ αυτού του νόμου δίνοντας με αυτό τον τρόπο στον κόσμο τη δυνατότητα να επιστρέψει πίσω στην αγαπημένη του ασχολία και να μην καταστρέψετε τις προσπάθειες των ερασιτεχνών.

Τα γήπεδα πρέπει δικαιωματικά να είναι ανοιχτά για όλους… στηρίξτε τον ερασιτεχνικό αθλητισμό πριν είναι αργά για τα παιδιά μας.