ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδίδονται τα Πρακτικά του Ζ΄ Διεθνούς Συνεδρίου "Φεραί-Βελεστίνο-Ρήγας"

Εκδίδονται τα Πρακτικά του Ζ΄ Διεθνούς Συνεδρίου "Φεραί-Βελεστίνο-Ρήγας"
Φωτογραφία: Μουσικό Βαγόνι.gr

Η έκδοση των Πρακτικών του Ζ΄ Διεθνούς Συνεδρίου «Φεραί-Βελεστίνο-Ρήγας», που διοργανώθηκε προ πενταετίας με επιτυχία στο Βελεστίνο, ολοκληρώνεται εντός του μηνός Νοεμβρίου από το Εθνικό Τυπογραφείο με την άμεση συμπαράσταση του δημάρχου Ρήγα Φεραίου κ. Δ. Νασίκα, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Επιστημονική Εταιρεία Μελέτης Φερών - Βελεστίνου Ρήγα, προσθέτοντας: Ο 7ος τόμος με τίτλο "Υπέρεια", στην αρχή περιλαμβάνει τα σχετικά με την διοργάνωση του Ζ΄ Διεθνούς Συνεδρίου κατά το τριήμερο του Οκτωβρίου του 2017,   το φωτογραφικό υλικό, τις ανακοινώσεις των εργασιών των Συνέδρων και των άλλων εκδηλώσεων. 

Ακολουθεί η τιμητική εκδήλωση για τον συμπατριώτη καθηγητή από το Μεγάλο Μοναστήρι, Αστέριο Αργυρίου, με δύο εισηγήσεις για τη ζωή και το έργο του καθώς και την επιστημονική εργογραφία του.

Στη συνέχεια καταχωρίζονται οι μελέτες για τις τρεις θεματικές ενότητες του Συνεδρίου "Φεραί-Βελεστίνο-Ρήγας". Στο πρώτο μέρος για τις αρχαίες "Φερές" περιλαμβάνονται οχτώ ενδιαφέρουσες μελέτες. Για την δεύτερη θεματική ενότητα, το "Βελεστίνο", περιέχονται 16 ανακοινώσεις  και για το τρίτο μέρος το αφιερωμένο στον επαναστάτη "Ρήγα Βελεστινλή" καταχωρίζονται συνολικά 37 μελέτες. Ένας πλούσιος τόμος με τις χίλιες σελίδες, μια μεγάλη επιστημονική συγκομιδή.

Ο 7ος τόμος των Πρακτικών εκδίδεται με την επιμέλεια του Δρ Δημ. Καραμπερόπουλου, προέδρου της Επιστημονικής Εταιρείας Μελέτης Φερών-Βελεστίνου-Ρήγα, και θα αναρτηθεί, όπως και οι προηγούμενοι τόμοι των Διεθνών Συνεδρίων, στην ιστοσελίδα www.rhigassociety.gr και θα είναι ελεύθερα προσβάσιμος.