ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δράσεις για τη Νόσο της Παχυσαρκίας

Δράσεις για τη Νόσο της Παχυσαρκίας

Με αφορμή την Ημέρα Επισκέπτη Υγείας στο Κέντρο Υγείας Βελεστίνου διοργανώθηκε ενημερωτική δράση με έλεγχο του Δείκτη Μάζας Σώματος, παρουσίαση του δεκαλόγου σωστής διατροφής, ανάλογα με το φύλλο και την ηλικία και  εξειδικευμένες διατροφικές οδηγίες από τη διαιτολόγο του Κ.Υ. Αργαλαστής   Νεοκλεία Χονδρογιάννη.
 
Το μήνυμα των επισκεπτριών Υγείας του Κέντρου υγείας Βελεστίνου (ΧΑΣΙΩΤΗ ΑΝΤΩΝΙΑ, ΠΕΡΙΣΤΕΡΗ ΙΣΜΗΝΗ, ΞΑΚΟΥΣΤΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ) ήταν: "Η πρόληψη της παχυσαρκίας είναι κάτι που μπορεί να γίνει - και σίγουρα είναι πολύ πιο εύκολο απ` το να προσπαθείς μετά να χάσεις τα περιττά κιλά. Η βελτίωση των διατροφικών συνηθειών και η αύξηση της σωματικής δραστηριότητας παίζουν το σημαντικότερο ρόλο στην πρόληψη της παχυσαρκίας".

Η δράση ξεκίνησε με πεζοπορία προς τον αρχαιολογικό χώρο του Βελεστίνου. 

Η πεζοπορία είναι κάτι περισσότερο από ένα χόμπι ή άσκηση - είναι ένας τρόπος διασκέδασης που οδηγεί σε υγιεινό τρόπο ζωής και βελτιώνει τη γενική σας ευημερία  

Επίσης η  πεζοπορία  έχει τη δύναμη να σας απαλλάξει από το άγχος, το στρες και διάφορες ασθένειες. Επιπλέον, όπως και κάθε άλλη άσκηση, απελευθερώνονται ενδορφίνες που ανυψώνουν και ενισχύουν τη διάθεσή μας!

Στη συνέχεια η Διαιτολόγος του Κέντρου υγείας Αργαλαστής Χονδρογιάννη Νεοκλεία  έδωσε ατομικές οδηγίες σε όλους με την υπόσχεση της επανάληψης του ελέγχου.

Η ανταπόκριση ήταν αξιόλογη, όπως και το ενδιαφέρον για περισσότερες διατροφικές πληροφορίες και συμπεριφορές σε σχέση με την οικογένεια και κυρίως τα παιδιά.

Φροντίστε όσο γίνεται να λειτουργεί το οικογενειακό τραπέζι ,να συμμετέχουν τα παιδιά σε υγιεινές παρασκευές.  Ετοιμάστε μαζί τους το κολατσιό για το σχολείο!

Σήμερα η παχυσαρκία αποτελεί ιδιαίτερο πρόβλημα στον ανεπτυγμένο κόσμο. Το 2016 ,1,9 δισεκατομμύρια ενήλικες παγκοσμίως ήταν υπέρβαροι και από αυτούς 650 εκατομμύρια παχύσαρκοι. Κατέxουμε την πρώτη θέση στην ΕΕ στην παιδική παχυσαρκία ενώ στους ενήλικες το 37,9% είναι υπέρβαροι και το 24.9% παχύσαρκοι.

Η πρωτοβάθμια υγεία συνεχίζει το έργο της προασπίζοντας την υγεία όλων των ηλικιών και στέλνοντας πάντα μηνύματα πρόληψης.

Ευχαριστούμε τη κ Χονδρογιάννη για τη συνεχή δράση της και  τη βοήθειά της και ευελπιστούμε να καταφέρουμε να υλοποιήσουμε και άλλες ανάλογες ανοιχτές δράσεις που μας έχουν λείψει τόσο καιρό με την πανδημία .