ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στελεχώνεται με ψυχολόγο το ΕΠΑ.Λ. Βελεστίνου

Στελεχώνεται με ψυχολόγο το ΕΠΑ.Λ. Βελεστίνου

Απόφαση της Υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων και βουλευτή Ν. Μαγνησίας, Ζέττας Μ. Μακρή που εκδόθηκε, χθες (21/9) σχετικά με τον καθορισμό των σχολικών μονάδων των Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑ.Λ.) στα οποία θα ασκούν καθήκοντα οι ψυχολόγοι του κλάδου ΠΕ 23 Ψυχολόγων, ως μέλη Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (Ε.Ε.Π.) για το σχολικό έτος 2022-2023.

Mεταξύ των 228 ψυχολόγων που θα στελεχώσουν 410 Επαγγελματικά Λύκεια της επικράτειας, 7 ψυχολόγοι θα στελεχώσουν τις ακόλουθες 12 σχολικές μονάδες του Ν. Μαγνησίας:

  • Ένας ψυχολόγος στο: 1ο Ημερήσιο ΕΠΑΛ Βόλου και στο 2ο Εσπερινό ΕΠΑΛ Βόλου
  • Ένας ψυχολόγος στο: 1ο Ημερήσιο ΕΠΑΛ Νέας Ιωνίας Μαγνησίας, στο 2ο ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας Μαγνησίας και στο Ημερήσιο ΕΠΑΛ Αργαλαστής
  • Ένας ψυχολόγος στο: 3ο Ημερήσιο ΕΠΑΛ Βόλου και στο Ημερήσιο  ΕΠΑΛ Αγριάς Μαγνησίας
  • Ένας ψυχολόγος στο: 1ο Ημερήσιο ΕΠΑΛ Αλμυρού Βόλου
  • Ένας ψυχολόγος στο: 4ο Εσπερινό ΕΠΑΛ Νέας Ιωνίας και στο Ημερήσιο Επαγγελματικό Λύκειο Βελεστίνου (Πρότυπο ΕΠΑΛ Βελεστίνου για την Α΄ τάξη σχολικού έτους 2022-2023)
  • Ένας ψυχολόγος στο: Ημερήσιο ΕΠΑΛ Σκοπέλου και
  • Ένας ψυχολόγος στο: Ημερήσιο ΕΠΑΛ Σκιάθου

Η κ. Μακρή δήλωσε σχετικά: "Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη έχει προχωρήσει σε πολλές καινοτόμες και σύγχρονες μεταρρυθμίσεις στην εκπαιδευτική διαδικασία με στόχο την αναβάθμιση του δημοσίου σχολείου.

Μία από αυτές τις τομές είναι και η παρουσία του ψυχολόγου στις σχολικές μονάδες, η οποία αποτελεί  δίχτυ προστασίας στο τρίπτυχο εκπαιδευτικοί-μαθητές-γονείς και, αναμφίβολα, αποτελεί βήμα εκσυγχρονισμού και παιδαγωγικής βελτιστοποίησης της σχολικής ζωής. Το ΥΠΑΙΘ προχωρά, συστηματικά και υπεύθυνα, δίνοντας μία νέα οπτική στον ρόλο του ψυχολόγου εστιάζοντας  στο σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας καθώς και στην πρόληψη και στην ενδυνάμωση".