ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η Αγάπη για την Φύση πρέπει να Νικήσει!

Μία πολύ ομόρφη διαδήλωση πραγματοποιήθηκε σήμερα από τους μαθητές του 1ου Δημοτικού Σχολείου στους κεντρικούς δρόμους του Βελεστίνου με αφορμή την Ευρωπαϊκή Ημέρα χωρίς Αυτοκίνητο
Η Αγάπη για την Φύση πρέπει να Νικήσει!

Κάθε χρόνο, στις 22 Σεπτεμβρίου οι αρχές πολλών πόλεων κλείνουν το κέντρο τους για τα αυτοκίνητα και ενθαρρύνουν τους πολίτες τους να χρησιμοποιήσουν για τις μετακινήσεις τους τα μέσα μαζικής μεταφοράς, ποδήλατα, αλλά και τα πόδια τους.

Σήμερα το πρωί, οι μαθητές του 1ου Δημοτικού Σχολείου, είτε πεζοί είτε παρέα με τα ποδήλατά τους και τα roller skates, πραγματοποίησαν πορεία στους δρόμους του Βελεστίνου θέλοντας να ευαισθητοποιήσουν τους κατοίκους ώστε να επιλέγουν εναλλακτικούς τρόπους μετακίνησης με απώτερο στόχο την προστασία του περιβάλλοντος.

Παρόντες και οι εκπαιδευτικοί της σχολικής μονάδας ενώ στη διευκόλυνση της δράσης συμμετείχε το Αστυνομικό Τμήμα Ρήγα Φεραίου.

Συνθήματα όπως "Η Αγάπη για την Φύση πρέπει να Νικήσει" που φώναζαν τα παιδιά αλλα και "Ελπίδα στο Μέλλον μας - Ελευθερία στο Όνειρά μας" που αναγράφονταν στο πανό, έδωσαν το μήνυμα στους πολίτες της ιστορικής κωμόπολης ότι προστατεύοντας την Φύση, προστατεύουμε την ίδια μας την Ζωή.

Δείτε εικόνες.