ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

"Παρών" για την Περιφέρεια Θεσσαλίας

«Παρών» για την Περιφέρεια Θεσσαλίας δήλωσε ο Κώστας Μπαργιώτας, πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, γιατρός του ΕΣΥ, διευθυντής της ορθοπεδικής κλινικής στο Γενικό Νοσοκομείο της Λάρισας
"Παρών" για την Περιφέρεια Θεσσαλίας

Ο κ. Μπαργιώτας μιλώντας χθες στον ASTRA και στην εκπομπή «Συμβαίνει Τώρα», επισήμανε ότι για τον ίδιο είναι «ανοιχτή» και πιθανή μία υποψηφιότητα για την Περιφέρεια Θεσσαλίας, αν και εφόσον καταστεί δυνατή η συγκρότηση μίας αυτοδιοικητικής παράταξης με τη συμμετοχή όλης της «αντιπολίτευσης» «απέναντι» στον νυν περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστό.

«Ο κ. Αγοραστός κατεβαίνει τέταρτη ή πέμπτη φορά. Για να υπάρχει μία σοβαρή «απάντηση» θα πρέπει να υπάρξει προγραμματική σύγκλιση και συμπόρευση όλων των δυνάμεων της αντιπολίτευσης. Αυτό θα ήταν το ιδανικό αν θέλουμε να μιλάμε για προοπτική νίκης», επισήμανε χαρακτηριστικά ο πρώην βουλευτής.

«Οι περιφερειακές εκλογές δεν είναι άθλημα 15 ημερών, που θα εμφανιστεί ένας παράγοντας θα πει θέλω να εκλεγώ και θα εκλεγεί», συνέχισε τον συλλογισμό του ο ίδιος, με το βλέμμα στραμμένο στις αποφάσεις που θα κληθούν να λάβουν τα κόμματα, εννοώντας εμμέσως πλην σαφώς το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, τον ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ, αλλά και τις άλλες συλλογικότητες που κινούνται στον χώρο της αριστεράς και σήμερα έχουν εκπροσώπηση στο περιφερειακό συμβούλιο Θεσσαλίας.

Ο κ. Μπαργιώτας δήλωσε ότι σε επίπεδο Θεσσαλίας τα κόμματα έχουν καθυστερήσει να ανοίξουν τον δημόσιο διάλογο για την αυτοδιοίκηση, άφησε αιχμές ότι δημιουργούνται καθεστωτικές αντιλήψεις όταν δεν υπάρχει εναλλαγή προσώπων αναφερόμενος στην περιφερειακή αρχή του κ. Αγοραστού, ενώ επέκρινε με τα λεγόμενά του την αντιπολίτευση στο περιφερειακό συμβούλιο Θεσσαλίας χαρακτηρίζοντάς την «αναιμική».

«Σήμερα η αντιπολίτευση που ασκείται στον κ. Αγοραστό είναι αναιμική. Σε τέτοιες συνθήκες ακόμη και η περιφερειακή αρχή δυσκολεύεται να λειτουργήσει. Οταν δεν υπάρχει «αντίλογος» γίνεται καθεστώς μία τέτοια κατάσταση», ήταν η επισήμανσή του.

Αναφερόμενος στην προσωπική του θέση επισήμανε ότι δήλωσε «παρών» γενικότερα στην πολιτική ζωή του τόπου και πως αν το κρίνει απαραίτητο και συντρέχουν οι προϋποθέσεις θα συμμετέχει.

πηγή: taxydromos.gr