ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ο υφυπουργός δεν έχει σωστή ενημέρωση - Σίγουρα αναστολή μέχρι 30 Σεπτεμβρίου

Ο υφυπουργός δεν έχει σωστή ενημέρωση - Σίγουρα αναστολή μέχρι 30 Σεπτεμβρίου

Ο πρόεδρος της ΕΠΣ Θεσσαλίας, Μίλτος Καλόγηρος, μίλησε στην ΕΡΑ Σπορ και στον Θάνο Μπλούνα σχετικά με την απόφαση να ανασταλούν τα πρωταθλήματα της ένωσης και για το θέμα που έχει υπάρχει με την ένταξη σωματείων στο μητρώο της ΓΓΑ και τις κυρώσεις που προβλέπει ο νόμος, ενώ κλήθηκε να σχολιάσει τη θέση του υφυπουργείου αθλητισμού.

Μεταξύ άλλων είπε:

Υπάρχει ομάδα που ενώ έχει πάρει χαρτί από το Πρωτοδικείο που έγραφε ότι λέγεται “αθλητική ένωση” δεν νπήκε στο μητρώο, ενώ πέρυσι ήταν, γιατί της είπαν ότι πρέπει να λέγεται “αθλητικός σύλλογος”. Υπάρχουν ομάδες που κατέθεσαν τα ίδια δικαιολογητικά και η μία μπήκε στο μητρώο ενώ η άλλη όχι. Για το ραντεβού που είχαν και δεν έγινε (σ.σ. η ΕΠΟ δεν πήγε στην τελευταία προγραματισμένη συνάντηση με το υφυπουργείο αθλητισμού για το θέμα) αρμόδιος να απαντήσει είναι ο κ. Μπαλτάκος.

Από τις 14 ομάδες της Α’ κατηγορίας οι τέσσερις είναι στο μητρώο και οι άλλες δέκα είναι στη διαδικασία έγκρισης. Θεωρώ ότι ο υφυπουργός αθλητισμού είναι ανενημέρωτος για τον αριθμό των σωματείων. Κάποιος δεν τον ενημερώνει σωστά. Δεν έχει καλούς συμβούλους. Στην ΕΠΣ Μακεδονίας περίπου το 50% είναι εκτός. Δεν είμαστε κατά του μητρώου, αλλά όποιο σωματείο δεν θέλει να μπει να μην του στερούν τη δυνατότητα να παίζει. Να γίνει πιο απλή η διαδικασία και να μην παίρνουν επιχορήγηση τα σωματεία που δεν είναι στο μητρώο.Τα παιδιά δεν θα παίξουν ποδόσφαιρο. Είναι κοινωνικό γεγονός. Υπάρχουν σωματεία από χωριά των 200 κατοίκων που τρέχει ένας την ομάδα. Χρειάζεται λογιστής. Ομάδες που ήταν ανενεργές τα δύο τελευταία χρόνια και θέλουν να αγωνιστούν φέτος δεν αναγνωρίζονται από το μητρώο. Τι να κάνουμε, να μην τους αφήσουμε να παίξουν; Yπάρχει προβλημα με τους προπονητές . Αυτοί που έχουν δίπλωμα UEFA C δεν αναγνωρίζονται. 

Μέχρι 30/9 θα έχει σίγουρα αναστολή των πρωταθλημάτων, εκτός αν αλλάξει κάτι από τον υφυπουργό, που δεν το νομίζω. Πηγή: https://soccerplus.gr

πηγή: soccerplus.gr