ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Καλόγηρος: «Γι’ αυτό βάλαμε “λουκέτο” στα πρωταθλήματα»

Καλόγηρος: «Γι’ αυτό βάλαμε “λουκέτο” στα πρωταθλήματα»

Στο ραδιόφωνο του ΒΟΛΟΣ 98.6 FM και στην εκπομπή CLASICO φιλοξενήθηκε ο Πρόεδρος της ΕΠΣΘ, Μίλτος Καλόγηρος ο οποίος διευκρίνισε τους λόγους για τους οποίους η τοπική Ένωση αποφάσισε το “λουκέτο” των πρωταθλημάτων.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Μίλτου Καλόγηρου όπως αποδόθηκε από το goalpost.gr:

Η αρχική του τοποθέτηση ήταν η εξής:

«Πήραμε μια απόφαση, χωρίς να τη θέλουμε. Χθες (σ.σ. 15 Σεπτεμβρίου) μας ήρθε μία επιστολή από τη ΓΓΑ που, στην ουσία, γράφει πως οι Ενώσεις θα έχουν ευθύνες για όσες ομάδες συμμετέχουν στα πρωταθλήματα και δεν είναι στο Μητρώο. Κι από τη στιγμή που στην Α’ ΕΠΣΘ από τις 14 ομάδες, οι δέκα έχουν μπει στη διαδικασία, αλλά δεν είναι ακόμα στο Μητρώο, δεν μπορούν να γίνουν αγώνες».

Για το αν πήραν οι ομάδες αναβολές, όσον αφορά την ένταξή τους στο Μητρώο:

«Έχει δώσει κάποιες αναβολές για κάποιες ομάδες. Μίλησα με τις υπόλοιπες Ενώσεις και τον κ. Μπαλτάκο και συμφωνήσαμε πως δε χρειάζεται να ρισκάρουμε γιατί θα έχουμε ευθύνες. Δύο χρόνια φυλάκισης για τον πρόεδρο της Ένωσης και 20.000 ευρώ πρόστιμο είναι οι ποινές. Δε νομίζω ότι πρέπει να το ρισκάρουμε.

Μία ομάδα στο τοπικό πήρε ένα χαρτί από το Πρωτοδικείο, για να μπει στο Μητρώο, το έστειλε, προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία κι απέτυχε γιατί έπρεπε να γράφει το έγγραφο “Αθλητικός Σύλλογος”. Δε ξέρω πώς μπορώ να το χαρακτηρίσω όλο αυτό. Εμείς είμαστε με τα σωματεία, θα κοιτάξουμε να κάνουμε μια συνάντηση με τους βουλευτές του Νομού, είναι πάνω από εμάς αυτά τα τα θέματα, προκειμένου να βρεθεί μία λύση. Τον κ. Αυγενάκη πιστεύω ότι δεν τον ενδιαφέρει το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, τον ενδιαφέρει τα παιδιά να πηγαίνουν στις καφετέριες και στους υπολογιστές».

Για τον Ηρακλή Βόλου και τον Ατρόμητο, τις νεοσύστατες ομάδες και το αν μπορούν να μπουν στο Μητρώο:

«Δεν μπορούν να μπουν. Εμείς δεν είμαστε κατά του Μητρώου, δεν το συζητάμε, το θέμα, όμως, είναι να μπει μια σειρά. Ζητάνε κάποια χαρτιά που είναι αφύσικο για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο κι είναι και τα έξοδα πολλά. Για την αλλαγή του καταστατικού, χρειάζεται 500-600 ευρώ για τα παράβολα και μόνο. Πρέπει να έχουν λογιστή, δικηγόρο, μιλάμε για ερασιτεχνικό, όχι για επαγγελματικές ομάδες. Οι πρόεδροι, κάθε μέρα, από το υστέρημά τους βάζουν, έτσι λειτουργούν οι ομάδες στο τοπικό. Δεν μπορώ να καταλάβω το σκεπτικό του κ. Αυγενάκη».

 Για το αν θα υπάρξουν αναβολές πρωταθλημάτων και στις υπόλοιπες Ενώσεις:

«Ναι, σίγουρα. Η Λάρισα είχε Σούπερ Καπ χθες, το ανέβαλε. Το ίδιο και η Ένωση Μακεδονίας και η Πιερίας και η Καβάλας, δε θα ξεκινήσουν τα πρωταθλήματά τους. Αν δεν το πάρει πίσω ο Υπουργός όλο αυτό, δε θα ξεκινήσουν τα πρωταθλήματα. Ίσως κάποιες Ενώσεις να θέλουν να πάρουν όλα τα ρίσκα».

 Για το αν ο Δήμος Βόλου θα δώσει γήπεδα σε ομάδες που δεν είναι στο Μητρώο:

«Μας έστειλε ο Δήμος παραχωρητήρια. Δεν έχω μιλήσει με τον Δήμαρχο, πρόσφατα είπε πως οι ομάδες μπορούν να του ζητήσουν να παίξουν. Εμείς μπορεί να είμαστε μια ιδιαίτερη περίπτωση, δεν κάνει πίσω ποτέ ο Δήμαρχος και καλά κάνει».