ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Ο άντρας μου Βασίλης Καραμπερόπουλος μέσα από ιστορικά γεγονότα

Τρία χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από τον θάνατο του πρώην Δημάρχου Βελεστίνου, δημοσιογράφου και συγγραφέα, Βασιλείου Καραμπερόπουλου - Ένα πολύ ενδιαφέρον κείμενο και ανέκδοτες φωτογραφίες από την γυναίκα του, Βαγγελή
Ο άντρας μου Βασίλης Καραμπερόπουλος μέσα από ιστορικά γεγονότα

Αφιέρωμα στον άντρα μου Βασίλη Καραμπερόπουλο.

Έκλεισαν τρία χρόνια που έφυγες από κοντά μας. Μας λείπεις πολύ.

Όλα σε θυμίζουν… μέσα από τρία χαρακτηριστικά γεγονότα.

Ο τότε Πρόεδρος της Δημοκρατίας κος Κωνσταντίνος Τσάτσος, ήταν καλεσμένος για τις γιορτές  που γίνονταν για τα διακόσια χρόνια από το θάνατο του Ρήγα Φεραίου. Ήρθε στο Βελεστίνο και στο σπίτι μας. Η υποδοχή έγινε στην είσοδο της πόλης, τον υποδέχτηκε και τον καλωσόρισε ο Δήμαρχος Βασίλης Καραμπερόπουλος, το δημοτικό συμβούλιο, όλες οι αρχές του Βελεστίνου και οι σύλλογοι Βελεστίνου και περιοχής, οι δήμαρχοι και οι κοινοτάρχες των άλλων πόλεων του νομού. Αφού τελείωσαν τα καλωσορίσματα και οι συστάσεις, ακολούθησαν οι ομιλίες, μετά έγινε μεγάλη παρέλαση στον κεντρικό δρόμο της αγοράς του Βελεστίνου.

Ο καφές και η ξεκούραση του Προέδρου, ήταν προγραμματισμένο να δοθεί στο σπίτι του Δημάρχου. Η απόσταση από την αγορά στο σπίτι ήταν μικρή και όλοι οι δρόμοι ήταν φρουρούμενοι. Ξεκίνησαν με τα πόδια μέσα από πλήθος κόσμου που χειροκροτούσε σε όλη τη διαδρομή τον πρώτο Πρόεδρο της Δημοκρατίας μετά τη μεταπολίτευση. Τον Πρόεδρο συνόδευε η σύζυγός του κ. Ιωάννα Τσάτσου, ο τότε υπουργός Γεώργιος Σουφλιάς. Πέντε έξι μέτρα πριν φτάσουν σπίτι, ο δήμαρχος ζήτησε συγνώμη από τον Πρόεδρο και ανέβηκε πρώτος στην βεράντα του σπιτιού , όπου ήμουνα κι εγώ, για να τον υποδεχθεί στο σπίτι μας. Τους καλωσορίσαμε, πέρασαν και κάθισαν στο σαλόνι. Η ακόλουθος τους, ήρθε μαζί μου στην κουζίνα, για να επιβλέψει την ετοιμασία των γλυκών και του καφέ. Ο Πρόεδρος ενημερωνόταν από το δήμαρχο για τα προβλήματα του Βελεστίνου και της περιοχής. Αφού τελείωσε ο καφές, έκανε μια βόλτα μέσα στο σπίτι και απορημένος είπε: Δεν μπορώ να καταλάβω πως χωράνε τόσα πράγματα σ` αυτό το μικρό χώρο.

Μας ευχαρίστησε εγκάρδια δια χειραψίας για τη μικρή και ζεστή φιλοξενία και συγχάρηκε το Δήμαρχο διπλά σαν οικοδεσπότη και σαν δήμαρχο και τόνισε ότι τον εντυπωσίασε η ομιλία του.

Η φήμη σου σαν δήμαρχος δεν έμεινε μόνο στο Βελεστίνο και την περιοχή, αλλά έφτασε και στην Κύπρο. Ο Αρχιεπίσκοπος και Πρόεδρος της Κύπρου Μακάριος, σου έστειλε επιστολή, στην οποία ευχαριστεί  το δήμαρχο και το δημοτικό συμβούλιο για την συμπαράστασή τους υπέρ της Κύπρου, με δική του υπογραφή.

Δεν ξεχνώ βέβαια και το συνέδριο δήμων και κοινοτήτων στο Βόλο, όπου ήταν καλεσμένος ο Υπουργός Υγείας  Γιώργος Γεννηματάς. Παρακολουθούσε την ομιλία σου με μεγάλο ενδιαφέρον, στη μέση της οποίας στάθηκε όρθιος και χειροκροτούσε, στο τέλος της ομιλίας, σε αγκάλιασε και σε φίλησε. Γυρίζοντας προς τον κόσμο είπε: τέτοιους ανθρώπους θέλει η Ελλάδα για πάει μπροστά, και κατά χειροκροτήθηκε από όλους. 

Βάσο μου, να είσαι καλά όπου κι αν βρίσκεσαι, με τη βοήθεια του Θεού.

Όσο για μένα, που με έβαλες στο δικό σου δρόμο και στα δικά σου μονοπάτια, θα βρίσκω όσο ζω, κάτι να γράφω από τα πολλά που ζήσαμε μαζί και από αυτά που πρόσφερες στο Βελεστίνο και την περιοχή.

Όλα σε θυμίζουν…

Με αγάπη η γυναίκα σου Βαγγελή.

Πιο διαβασμένα