ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ Επιμελητηρίου Μαγνησίας και ΠΟΕΤΝ

Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ Επιμελητηρίου Μαγνησίας και ΠΟΕΤΝ

Μνημόνιο συνεργασίας υπεγράφη το μεσημέρι της Πέμπτης 15 Σεπτεμβρίου μεταξύ του Επιμελητηρίου Μαγνησίας και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Επιχειρηματιών Τουρισμού και Ναυτιλίας (Π.Ο.Ε.Τ.Ν.) και του Συνδέσμου Επιχειρηματιών Ελλάδος (Σ.Ε.Ε.).

Τόσο ο κ. Ιωάννης Μανδρίνος, Πρόεδρος των Δ.Σ., όσο και ο κ. Αριστοτέλης Μπασδάνης υπογράμμισαν την σπουδαιότητα του μνημονίου στα πλαίσια της εξωστρέφειας των φορέων.

Πιο συγκεκριμένα, όπως δήλωσε ο κ. Μανδρίνος "τόσο στην ΠΟΕΤΝ, όσο και στον ΣΕΕ πιστεύουμε στην κουλτούρα της συνεργασίας που θα φέρει την ανάπτυξη, αλλά και την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας. Στο πλαίσιο αυτό είχαμε επαφές με μεγάλες επιχειρήσεις διεθνούς εμβέλειας που έχουν έδρα τη Μαγνησία, αλλά και με τον ΟΛΒ και το Επιμελητήριο Μαγνησίας που θεωρούμε ότι κάνει μία σπουδαία δουλειά τόσο στο κεντρικό επίπεδο της ΚΕΕ, όσο και σε επίπεδο Θεσσαλίας".

Από την πλευρά του ο κ. Μπασδάνης, που κατέχει και την θέση του Αντιπροέδρου του Σ.Ε.Ε. σημείωσε ότι η συνέργεια φορέων θα επηρεάσει θετικά το ενδιαφέρον των επιχειρηματιών για τη βελτίωση του επιχειρηματικού κλίματος και θα συμβάλλει αποφασιστικά στην αποδοτική συνεργασία των μελών.  

Εξάλλου, οι φορείς δεσμεύτηκαν ότι θα καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για την ανάπτυξη επιχειρηματικών συνεργασιών τόσο μεταξύ των επιχειρηματιών – μελών τους, όσο και μεταξύ των διαφόρων περιοχών και χωρών με τις οποίες οι δύο φορείς έχουν συνάψει σύμφωνα συνεργασιών, ανταλλάσσοντας πληροφορίες σε επιχειρηματικά και γενικότερα οικονομικά θέματα, πραγματοποιώντας επιχειρηματικές συναντήσεις, αποστολές, εκθέσεις και κάθε τύπου διοργανώσεις, που σκοπό έχουν την ενδυνάμωση και την ανάπτυξη των επιχειρηματικών σχέσεων μεταξύ των μελών των δυο φορέων.
Να σημειωθεί ότι των υπογραφών, προηγήθηκε ανάλογη συνάντηση στον ΟΛΒ.