ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση μνήμης για την Βασούλα Νιμπή στην Αθήνα

Από την Συντροφιά Βλάχων Αθήνας το Σάββατο 1 Οκτωβρίου στην αυλή του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων στην Αθήνα
Εκδήλωση μνήμης για την Βασούλα Νιμπή στην Αθήνα

Στα μέσα του περασμένου Ιούνη έφυγε από κοντά μας η Βασούλα Νιμπή, Πρόεδρος της Συντροφιάς Βλάχων Αθήνας και Επιστημονική Υπεύθυνη διδασκαλίας της βλαχικής γλώσσας. Τα μέλη και οι φίλες/οι του Συλλόγου διοργανώνουμε εκδήλωση μνήμης για ν’ αποτίσουμε φόρο τιμής και ευγνωμοσύνης στο πρόσωπό της, για όλα όσα με αυταπάρνηση και ανιδιοτέλεια μας έδωσε επί σειρά ετών.

Και όχι μόνο σε εμάς. Η πλούσια κοινωνική της δράση, η ενεργός συμμετοχή της στους δημοκρατικούς αγώνες, στην πάλη ενάντια στο φασισμό και σε κάθε μορφή καταπίεσης, η αγάπη της για τη φύση και την αναρρίχηση στα ελεύθερα βουνά είναι μερικές από τις πτυχές μιας προσωπικότητας με αστείρευτο πάθος για ζωή και προσφορά μέχρι κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή.

Οι συγγενείς, οι σύντροφοι/ισσες και οι συνοδοιπόροι της μοιραζόμαστε μνήμες και εμπειρίες, ανακαλύπτουμε νέες ή άγνωστες πλευρές, σιγοτραγουδάμε τ’ αγαπημένα της τραγούδια και παίρνουμε κουράγιο κι εμείς για να βροντοφωνάξουμε, σε όλες τις γλώσσες του κόσμου, ότι μας ανήκει ένα καλύτερο αύριο.

Στην αυλή του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων εκεί όπου η τυχαία γνωριμία με μια πρωτο-χορεύτρια έμελλε να αλλάξει την κοινή μας μοίρα.

Το Σάββατο 1η Οκτωβρίου 2022, στις 17.30 μ.μ.