ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Κλήρωσε για την ΕΠΣΘ με μια ευχή…

Με την ευχή να ξεκινήσουν και να μη σταματήσουν, πραγματοποιήθηκαν χθες οι κληρώσεις των πρωταθλημάτων της ΕΠΣΘ για την αγωνιστική περίοδο 2022-23. Τα σωματεία – μέλη της ΕΠΣΘ καλωσόρισε ο πρόεδρος Μίλτος Καλόγηρος, ο οποίος αναφέρθηκε στο μείζον πρόβλημα που έχει προκύψει με τη διαδικασία εγγραφής των σωματείων στο αθλητικό μητρώο
Κλήρωσε για την ΕΠΣΘ με μια ευχή…
Μίλτος Καλόγηρος και Αντώνης Δαλούκας κατά τη χθεσινή διαδικασία

Ο κ. Καλόγηρος δεν έκρυψε την αγωνία του πως μπορεί τα πρωταθλήματα να διακοπούν μετά τις 30 Σεπτέμβρη, με την Α’ κατηγορία της ΕΠΣΘ ωστόσο, να κάνει πρεμιέρα το ερχόμενο Σαββατοκύριακο.

Πέραν από τις κληρώσεις σε Α’, Β’ και Γ’ κατηγορία της ΕΠΣΘ, πραγματοποιήθηκε επίσης κλήρωση για το νεοσύστατο πρωτάθλημα Νέων, που θα φέρει το όνομα «Χαράλαμπος Ζέρβας» εις μνήμη του εκλιπόντος παράγοντα και προπονητή, που έφυγε από τη ζωή πριν από λίγο καιρό.

Επίσης, η κληρωτίδα ανέδειξε και τα πρώτα ζευγάρια του Κυπέλλου ΕΠΣΘ, στο οποίο θα συμμετάσχει και πάλι φέτος ο Ολυμπιακός Βόλου.

Το «παρών» έδωσε και ο βουλευτής Μαγνησίας Αθανάσιος Λιούπης, ο οποίος ενημερώθηκε για το πρόβλημα που υφίσταται, με τον κ. Καλόγηρο να τονίζει πως σε περίπτωση που ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, δεν κάνει πίσω, τότε τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα θα ανασταλούν, λέγοντας μάλιστα πως η περίπτωση αυτή για… λουκέτο συγκεντρώνει πιθανότητες 99%.

Όπως τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Καλόγηρος: «Η Α’ ΕΠΣΘ θα ξεκινήσει κανονικά στις 17/09, για να μην έχουμε πρόβλημα, αφού πρέπει να «στείλουμε» νωρίς τον πρωταθλητή για τα μπαράζ της Γ’ Εθνικής. Θα έχουμε πρόβλημα ωστόσο, αφού από τα 44 σωματεία που έχουμε στη δύναμή μας, εγγεγραμμένα είναι μόλις τα 17, ενώ τα 23 βρίσκονται στη διαδικασία συλλογής των απαραίτητων εγγράφων και δεν ξέρουμε αν θα μπουν, ενώ δύο δεν έχουν μπει καθόλου, λόγω εκλογών ή αμέλειας. Επίσης είναι και δύο σωματεία που θέλουν, αλλά δεν μπορούν να μπουν γιατί ήταν για κάποια χρόνια ανενεργά. Αν ισχύσει η απόφαση του υφυπουργού, και μία ομάδα να μην είναι στο Μητρώο δεν θα κάνουμε πρωταθλήματα». Από την πλευρά του ο κ. Λιούπης δεσμεύθηκε να μεταφέρει τις απόψεις των μελών της ΕΠΣΘ στον κ. Αυγενάκη, αν και όπως τόνισε, ο υφυπουργός θα είναι ήδη ενήμερος.

πηγή: taxydromos.gr