ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ξεκινούν ετοιμασίες για τον Ρήγειο Δρόμο

Αρχίζουν άμεσα οι προετοιμασίες για τον 21ο Ρήγειο Δρόμο, που θα διοργανωθεί την Κυριακή 16 Οκτωβρίου στον Δήμο Ρήγα Φεραίου
Ξεκινούν ετοιμασίες για τον Ρήγειο Δρόμο

Ο Ρήγειος Δρόμος, που έχει γίνει θεσμός, αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα αθλητικά και πολιτιστικά δρώμενα της περιοχής και μετρά κάθε χρόνο πολλές συμμετοχές από όλη την Ελλάδα. Ο αγώνας θα περιλαμβάνει πέντε διαδρομές, 10.000 μ., 5.000 μ., 2.000 μ., 700 μ. και 300 μ.

Ακολουθούνται συνήθως πέντε διαφορετικές διαδρομές αναλόγως των ηλικιών των συμμετεχόντων δρομέων, σε ιστορικά σημεία του Δήμου, προκειμένου οι συμμετέχοντες να γνωρίσουν και να έλθουν σε επαφή παράλληλα με τον αθλητισμό, με την τοπική ιστορία του τόπου φιλοξενίας.

Είναι ιδιαίτερα σημαντικό ότι συμμετέχουν δρομείς και σύλλογοι από όλη τη Μαγνησία, που έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν τα τοπία και να γνωρίσουν από κοντά τις αρχαιότητες της περιοχής στις διαδρομές, που επιλέγονται. Περισσότερες πληροφορίες για τις δηλώσεις συμμετοχής, τις διαδρομές, την ώρα έναρξης και τα σημεία αφετηρίας θα δοθούν έως τα μέσα Σεπτεμβρίου από τη διοργανωτική επιτροπή.

Μία πρώτη εικόνα που είδε την δημοσιότητα

πηγή: taxydromos.gr