ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μήνυμα της Υφυπουργού Παιδείας για την έναρξη της σχολικής χρονιάς

Μήνυμα της Υφυπουργού Παιδείας για την έναρξη της σχολικής χρονιάς

Αγαπητά παιδιά,

Η μεγάλη ημέρα έφτασε! Η πρώτη ημέρα της νέας σχολικής χρονιάς είναι η αρχή μιας υπέροχης εμπειρίας μάθησης, γνώσης, εξερεύνησης!

Το φιλόξενο σχολικό περιβάλλον σας υποδέχεται και αυτή τη χρονιά στις διαδρομές του, να τις περπατήσετε, να τις ζήσετε, να τις αξιοποιήσετε, να τις ανακαλύψετε, να τις διευρύνετε!

Με εφόδια στο ταξίδι σας αυτό τα νέα εμπλουτισμένα προγράμματα, τις εκπαιδευτικές καινοτομίες και τα ψηφιακά εργαλεία, η πορεία σας προδιαγράφεται δημιουργική και ενδιαφέρουσα, με κίνητρα και ερεθίσματα για να προχωρήσετε και να προοδεύσετε, με προκλήσεις και στόχους για να κατακτήσετε, με επιλογές και προοπτικές για να δημιουργήσετε, με δυνατότητες και ευκαιρίες για να αδράξετε!

Αγαπητές μαθήτριες, αγαπητοί μαθητές,

Το πρώτο κουδούνι, ένας ήχος οικείος και άρρηκτα δεμένος με τη σχολική ζωή, θα σημάνει την εκκίνηση και εσείς θα είστε εκεί, πανέτοιμοι, χαμογελαστοί, ανυπόμονοι να συναντήσετε συμμαθητές, δασκάλους, καθηγητές στην τάξη, στο προαύλιο, στο φυσικό σας χώρο, στο σχολείο σας!

Αγαπητές και αγαπητοί εκπαιδευτικοί, γονείς και κηδεμόνες

Η νέα σχολική χρονιά ξεκινά με έναν, συνολικό, αριθμό 25.000 διορισμών και την κάλυψη σε ποσοστό 90% των αναγκών σε εκπαιδευτικούς, όπως αυτές αποτυπώθηκαν από τις διευθύνσεις εκπαίδευσης. 

Η νέα σχολική χρονιά ξεκινά με την αισιοδοξία και το όραμα που φέρνουμε στην εκπαίδευση με καινοτομίες και μεταρρυθμίσεις, όπως το διευρυμένο ολοήμερο πρόγραμμα, το νέο αναβαθμισμένο  περιεχόμενο, τους εκπαιδευτικούς ομίλους, τους παιδαγωγικούς συμβούλους – μέντορες, τους ενδοσχολικούς συντονιστές, τα ψηφιακά εργαλεία.

Η νέα σχολική χρονιά ξεκινά με τους καλύτερους οιωνούς και τις βάσεις που θέσαμε από πέρυσι, με καινοτομίες, όπως το νηπιαγωγείο από τα 4 έτη, τα Αγγλικά από το νηπιαγωγείο, τα 166 νέα προγράμματα σπουδών, τα Εργαστήρια Δεξιοτήτων, τιςοριζόντιες επιμορφώσεις εκπαιδευτικών, την ενισχυτική διδασκαλία, τη στήριξη μαθητών με αναπηρίες και τη συμπερίληψη μαθητών με προσφυγικό και μεταναστευτικό υπόβαθρο, την αυτονομία των σχολικών μονάδων, την αξιολόγηση σχολικής μονάδας και εκπαιδευτικού έργου, εκπαιδευτικού συστήματος και εκπαιδευτικών.

Η νέα σχολική χρονιά ξεκινά με το ελληνικό σχολείο να συναντά την καλύτερη εκδοχή του και τη δυναμική προοπτική του!

Καλή σχολική χρονιά! 

Ζέττα Μ. Μακρή

Υφυπουργός Παιδείας & Θρησκευμάτων

Αρμόδια για την Πρωτοβάθμια, Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και την Ειδική Αγωγή