ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στο Βελεστίνο ο Κωνσταντίνος Γκιουλέκας

Ο Βουλευτής Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας και πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής ήταν εισηγητής στο 7ο Εθνολογικό Συνέδριο των Θεσσαλών Καραγκούνηδων ενώ επισκέφτηκε και το δημαρχείο έχοντας συνάντηση με τον Δήμαρχο Ρήγα Φεραίου, Δημήτρη Νασίκα
Στο Βελεστίνο ο Κωνσταντίνος Γκιουλέκας

Με την 2η - πρωινή συνεδρία συνεχίστηκαν σήμερα Παρασκευή (9/9) οι εργασίες του 7ου Διεθνούς Εθνολογικού Συνεδρίου στο Πνευματικό Κέντρο Βελεστίνου.

Η ομιλία του κ. Γκιουλέκα είχε τίτλο "Στη φωτιά της Επανάστασης, με αίμα και μελάνι" ενώ ο Αντώνιος Φραγκούλης, Διδάκτορας ΑΠΘ και πρ. Σχολικός Σύμβουλος παρουσίασε την εργασία "Έλληνες και ξένοι περιηγητές στο Βελεστίνο στο πρώτο τέταρτο του 19ου αιώνα". Μεταξύ άλλων, στο βήμα του Συνεδρίου βρέθηκε και ο π. Γεώργιος Αλεξίου.

Στο 7ο Διεθνές Εθνολογικό Συνέδριο της Αμφικτιονίας Θεσσαλών Καραγκούνηδων είναι συνδιοργανωτές, το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, ο Δήμος Ρήγα Φεραίου, η Περιφέρεια Θεσσαλίας – Π.Ε. Μαγνησίας και η ΕΚΠΟΛ.

Οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν την Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου στις 19.00 με το Καραγκούνικο Αντάμωμα, στο Δημοτικό Στάδιο του Βελεστίνου, όπου δεκάδες Χορευτικά από συλλόγους και φορείς από όλη την πεδινή Θεσσαλία, συνοδεία πολυμελούς παραδοσιακής ορχήστρας, θα παρουσιάσουν χορούς και τραγούδια της πεδινής Θεσσαλίας (Καραγκούνηδων).

Δείτε φωτογραφίες