ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στην εκδήλωση για την εθελοντική δωρεά αιμοποιητικών κυττάρων ο Κων. Μαραβέγιας

Στην εκδήλωση με θέμα "Δώσε ελπίδα, δώσε ζωή", που διοργάνωσε το Κέντρο Πολιτισμού "Ιωλκός" με σκοπό να αναδείξει τη σημασία της εθελοντικής δωρεάς αιμοποιητικών κυττάρων, παρέστη τη Δευτέρα ο βουλευτής Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Μαραβέγιας
Στην εκδήλωση για την  εθελοντική δωρεά αιμοποιητικών κυττάρων ο Κων. Μαραβέγιας

 

Όπως αναφέρεται, η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Αρχοντικό Ζαφειρίου, στον Άγιο Ονούφριο, και μεταξύ άλλων ενημερώθηκαν οι συμμετέχοντες για το σπουδαίο έργο του Συλλόγου «Όραμα Ελπίδας». Συγκεκριμένα, η ψυχολόγος – εθελόντρια στο «Όραμα Ελπίδας» κ. Άρτεμις Ζαβαλίγγου μίλησε για τη συστηματική προσπάθεια που γίνεται για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών γύρω από το ζήτημα της εθελοντικής δωρεάς αιμοποιητικών κυττάρων και τη σημασία της προσφοράς τους σε ασθενή που χρειάζεται μεταμόσχευση, και κατ’ επέκταση την με κάθε τρόπο προσπάθεια αύξησης του αριθμού των Εθελοντών Δοτών μυελού των οστών στη χώρα μας και την εγγραφή τους στο Εθνικό και Παγκόσμιο Αρχείο Εθελοντών Δοτών.

Στον σύντομο χαιρετισμό του ο κ. Μαραβέγιας τόνισε ότι κάθε χρόνο χιλιάδες άνθρωποι προσβάλλονται από σοβαρές ασθένειες του αίματος, που απειλούν τη ζωή τους. Για πολλούς από αυτούς, η μεταμόσχευση αιμοποιητικών κυττάρων προσφέρει τη μοναδική δυνατότητα ίασης για να ξανακερδίσουν τη ζωή τους. «Επομένως, δίνοντας αιμοποιητικά κύτταρα, χαρίζουμε ζωή! Είναι «στο χέρι μας» να μην υπάρχει ούτε ένας συνάνθρωπος μας χωρίς ελπίδα για ζωή», υπογράμμισε ο βουλευτής.

Στην εκδήλωση μίλησαν, επίσης, η κλινική ψυχολόγος κ. Εύη Γιαννίκου και ο φιλόλογος – συγγραφέας κ. Διονύσης Λεϊμονής, ενώ τον συντονισμό είχε η δημοσιογράφος Ροσσάνα Πώποτα.