ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στην Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης η Κ. Παπανάτσιου

Την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας επισκέφθηκε την Τετάρτη (7/9) η Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., Κατερίνα Παπανάτσιου, όπου συζήτησε με τον νέο Διευθυντή, Σωκράτη Σαβελίδη για την κατάσταση που επικρατεί σε γυμνάσια και λύκεια λίγο πριν το πρώτο κουδούνι
Στην Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης η Κ. Παπανάτσιου

Στη συνάντηση συμμετείχε επίσηςη προϊσταμένη εκπαιδευτικών θεμάτων Ηρώ Φασουράκη και ο αντιπρόεδρος του ΔΣ της ΕΛΜΕ Μαγνησίας Σταύρος Κατσούρας.

Όπως σημειώνεται, ο κ. Σαβελίδης αναφέρθηκε διεξοδικά στα προβλήματα που υπάρχουν στην Δευτεροβάθμια εκπαίδευση με κυριότερο να είναι η κάλυψη από εκπαιδευτικούς των απομακρυσμένων περιοχών και των νησιών του νομού Μαγνησίας. Η τοποθέτηση σε απομακρυσμένες περιοχές πολλές φορές δυστυχώς είναι και λόγος παραίτησης των εκπαιδευτικών λόγω του αυξημένου κόστους διαβίωσης και των χαμηλών μισθών.

Από τη πλευρά της, η κ. Παπανάτσιου ευχήθηκε στον κ. Σαβελίδη καλή θητεία και υποσχέθηκε  πως θα σταθεί δίπλα στην εκπαιδευτική κοινότητα όπου χρειαστεί και μέσα από τον κοινοβουλευτικό έλεγχο. Ακόμα τόνισε πως η πολιτεία οφείλει να δημιουργήσει τις καταλληλότερες συνθήκες μέσα στο σχολείο προς τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς για τη διεξαγωγή του μαθήματος από το πρώτο χτύπο του κουδουνιού χωρίς αποκλεισμούς.