ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΑΔΕΔΥ Βόλου: Ένας πολύ δύσκολος χειμώνας είναι μπροστά για όλους

ΑΔΕΔΥ Βόλου: Ένας πολύ δύσκολος χειμώνας είναι μπροστά για όλους

Συνέντευξη τύπου παραχώρησαν στα γραφεία του Εργατικού Κέντρου Βόλου, εκπρόσωποι σωματείων, παρουσία και του μέλους της Εκτελεστικής Γραμματείας της ΑΔΕΔΥ Σταύρου Κουτσουμπέλη.

Οι συμμετέχοντες κάλεσαν τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν ενεργά στο συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο στην Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της ΔΕΘ.

Όπως αναφέρθηκε στις τοποθετήσεις, ”… οι εργαζόμενοι στο δημόσιο τομέα αδυνατούν να ζήσουν αξιοπρεπώς από την εργασία τους, με την ενεργειακή κρίση να οξύνεται και τις αυξήσεις σε προϊόντα και υπηρεσίες να μην έχει τέλος".

Ο Σταύρος Κουτσουμπέλης αναφέρθηκε στις διεκδικήσεις των δημοσίων υπαλλήλων, ενώ τόνισε πως "ακόμη και στην περίοδο των μνημονίων, όπου υπήρχαν περικοπές και μειώσεις μισθών, υπήρχε μία σταθερότητα στις τιμές των αγαθών, ενώ σήμερα, τα πράγματα έχουν ξεφύγει. Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο με το ενεργειακό και επισιτιστικό πρόβλημα. Μας περιμένει ένας χειμώνας, κόλαση". Τόνισε ότι είναι επιβεβλημένη η αύξηση του κατώτερου μισθού ενώ συνέδεσε τους χαμηλούς μισθούς και με την υπογεννητικότητα, λέγοντας πως αποτελεί μια "βόμβα στα θεμέλια της χώρας". 

Για "υποστελέχωση των υπηρεσιών των δήμων, στην έλλειψη μέσων ατομικής προστασίας, στον αυταρχικό τρόπο λειτουργίας της δημοτικής αρχής", μίλησε η Θάλεια Στάχτου, μέλος του γενικού συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ και πρόεδρος εργαζομένων του Συλλόγου ΟΤΑ Μαγνησίας. Για τον Δήμο Βόλου, υποστήριξε πως "υπάρχει μεγάλο πρόβλημα στον τομέα καθαριότητας με τρομερή έλλειψη προσωπικού, με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να έχουν 50 και 60 ρεπό που δεν έχουν λάβει, ενώ υπάρχουν περιπτώσεις που δεν έχουν λάβει την άδειά τους από το 2021”

Ο πρόεδρος του Ν.Τ. Βόλου της ΑΔΕΔΥ, Γιώργος Κωνσταντινίδης  αναφέρθηκε και σε εκπαιδευτικά θέματα ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς, υποστηρίζοντας ότι "δεν έχει τύχει των προτιμήσεων των γονιών το νέο αναβαθμισμένο Ολοήμερο Σχολείο που παρουσιάστηκε μέσα στο καλοκαίρι". Επιπλέον ανέφερε ότι “υπάρχουν θέματα καθαριότητα στα σχολεία καθώς λείπουν καθαρίστριες ενώ αυτά λειτουργούν με αυξημένο προσωπικό και ωράριο”.

Τέλος τόνισε ότι το Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ, έχει προγραμματίσει λεωφορεία να αναχωρήσουν από το δημαρχείο για το το συλλαλητήριο του Σαββάτου στη ΔΕΘ.

πηγή: ertnews.gr